fbpx
Besmettingen bij Rosebel lopen op

GFC NIEUWS- Elf arbeiders van goudmaatschappij Rosebel Gold Mines zijn intussen besmet het coronavirus.

De operaties zijn sinds dinsdag stopgezet door de directie, nadat het personeel afgelopen week het werk neerlegde en de bond de actie overnam. De bond voert aan dat de veiligheid van het personeel niet is gegarandeerd, alhoewel het bedrijf aanhaalt dat er strenge maatregelen zijn getroffen om besmetting met het virus te voorkomen.

Een delegatie van het Covid-19 Managementteam heeft zich woensdag ter plekke georiënteerd en de leiding en de bond geadviseerd hoe om te gaan met de ontstane situatie.

Het district Nickerie dat Covid19-vrij was, noteert nu twee gevallen. Het betreft een arbeider van Rosebel Gold Mines en zijn zoontje. Het BOG en het COVID-managementteam zijn bezig met de contact tracing, om na te gaan met wie deze persoon allemaal in contact is gekomen. Beide cases zijn reeds opgehaald uit het gebied Henar, wordt bevestigd door de autoriteiten.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…