fbpx
Besmettingen bij Rosebel Goldmines lopen op, nu 21

GFC NIEUWS- Eenentwintig medewerkers van goudmaatschappij Rosebel Goldmines zijn besmet met het coronavirus.

Daarnaast zijn ruim 135 andere arbeiders in quarantaine. De operatie bij het bedrijf ligt al langer dan een week stil nadat meer dan twee actieve gevallen werden ontdekt.

Eerder werd in de media gewag gemaakt van het overlijden van een medewerker van het bedrijf, Ricardo Asmowidjojo, aan de gevolgen van het coronavirus. Echter liet de directie in een memo optekenen dat de medewerker, die wel in contact was gekomen met een besmette collega, twee keer negatief testte.

Asmowidjojo, 57, overleed vrijdag op de afdeling Intensive Care van het Academisch Ziekenhuis, nadat hij een dag ervoor met ernstige klachten werd opgenomen.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…