fbpx
Besmetting met het coronavirus kan ook bij nieuwe coalitietoppers, net als bij elk ander

INGEZONDEN- Ook de politieke toppers van de nieuwe Surinaamse coalitie lopen groot risico om besmet te raken met het coronavirus.

Het coronavirus maakt geen enkel onderscheid tussen personen. Een ieder met een redelijk goed werkend brein zou dat moeten weten.

Maar het lijkt er soms op dat verschillende politieke toppers niet echt veel rekening houden met de regels zoals 2 meter afstand van elkaar houden en het dragen van mondkapjes. Nota bene is het vaker gebeurd dat er nauw lichamelijk contact was in niet goed geventileerde aircoruimten. Juist waar de kans op besmettingen het grootst is.

Deze taferelen zijn zo vaak te zien geweest op televisiebeelden en foto’s die recent in de media zijn verschenen.

Ik hoop uiteraard niet dat onze nieuwe politieke leiders besmet raken met het gevaarlijke virus, dat wens je niemand toe. Maar volwassen mensen hebben ook een eigen verantwoordelijkheid, vooral politici die juist het goede voorbeeld zouden moeten geven. Frappant is dat geen enkele adviseur deze hardwerkende leiders hierop wijst.

Ik doe een beroep op onze politieke toppers om voortaan alle regels  strikt in acht te nemen in de hoop dat deze goed bedoelde oproep niet te laat is. Ik heb er namelijk geen goed gevoel meer bij. Helaas! Laten wij bidden dat het niet te laat is en ons nieuw regeerteam gezond en wel kan beginnen aan de zware klus die hen te wachten staat!

Drs. J. Kerto

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.