fbpx
Besmetting met coronavirus veelal door de lucht in niet goed geventileerde ruimtes! Ramen open!

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Het is al maanden bekend bij de echte experts in Japan, Duitsland, Zwitserland, Australië en de VS dat besmettingen met het coronavirus in bijna de meeste gevallen in gesloten ruimtes met weinig ventilatie, zoals winkels, restaurants, kantoren, maar ook thuis of bij vrienden plaatsvinden door de lucht die daar wordt ingeademd. Daarom adviseren specialisten om de ramen open te houden.

De besmettingen vinden plaats door aerosolen/microdruppels die vrijkomen als mensen praten, hoesten, schreeuwen, gapen, zingen, snurken, zwaar ademen en niezen. Je kunt besmet raken als een coronageval in de ruimte is of is geweest, ook al houd je voldoende afstand van elkaar omdat het virus urenlang in gesloten ruimtes in de lucht kan blijven hangen/zweven. GFC Nieuws heeft daarover al maanden geleden vaker hierover berichten gepubliceerd.

Veel Duitse en Japanse experts adviseren daarom om alleen in ruimtes te gaan indien die goed geventileerd zijn. Ramen en eventueel deuren moeten open zodat er sprake is van voldoende luchtcirculatie. Door de ramen open te houden, zodat er betere ventilatie is, wordt het risico op besmettingen erg verkleind omdat de aerosolen zeer klein en licht zijn. Bij open ramen zijn deze aerosolen snel opgelost en vormen geen groot gevaar meer.

In de buitenlucht is het risico op besmetting zeer minimaal vanwege voldoende luchtcirculatie.

Om de kans op besmettingen met het potentieel dodelijke coronavirus te verminderen, is het dus zeer belangrijk om gesloten ruimtes te luchten door ramen en/of deuren open te houden.

Ook de Duitse topviroloog en regeringsadviseur Professor Dr. Christian Drosten is van oordeel dat het overgrote deel van de besmettingen in binnenruimtes plaatsvinden waarbij ramen gesloten zijn. Professor Drosten zegt op de Duitse radio dat het goed luchten, dus voldoende luchtcirculatie, zelfs velenmalen belangrijker is dan handen wassen en desinfecteren.

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) stelt eveneens dat de kans om besmet te raken met het coronavirus via de handen erg klein is. Desondanks is het raadzaam om de handen vaak te wassen of desinfecteren. Ook het bewaren van 2 meter afstand en mondkapjes worden nog steeds geadviseerd, maar verreweg de meeste besmettingen vinden plaats door de lucht vanwege de aerosolen.

Het advies is dus: RAMEN OPEN! VENTILEREN! Ook gesloten ruimtes zoals geairconditioneerde winkels, restaurants en kantoren vermijden, tenzij de ramen open staan.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…