Topexperts: hoe langer je binnen bent, hoe groter het risico op coronabesmetting!

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Topexperts verbonden aan de Massachusetts Institute of Technology hebben aangetoond dat mensen in niet goed geventileerde binnenruimtes evenveel risico’s lopen om besmet te raken met het coronavirus, of ze nu 2 meter afstand bewaren of 20 meter.

GFC Nieuws berichtte al sinds maart 2020 frequent hierover.

Men loopt evenveel risico’s omdat de microdruppels die vrijkomen wanneer mensen praten, eten, schreeuwen, gapen, niezen of hoesten de ruimte gelijkmatig vullen. In de buitenlucht is dat niet het geval.

De belangrijkste risicofactor om besmet te raken is volgens de nieuwe door vakgenoten beoordeelde studie, vooral de tijdsduur waarin men in een slecht geventileerde binnenruimte verblijft.

Hoe langer men in een niet goed geventileerde ruimte verblijft- of men 2 meter of 20 meter afstand bewaart maakt geen verschil- waarin andere mensen zijn of geweest, hoe groter de kans op een coronabesmetting.

BEKIJK OOK GFC NIEUWS: Ga niet in kantoren, winkels en slagerijen waar ramen gesloten zijn, kans op coronabesmetting groter

Volgens de professoren Martin Bazant en John Bush die met collegae hebben meegewerkt aan het onderzoek, geeft het afstand bewaren van elkaar in een slecht geventileerde binnenruimte een vals gevoel van veiligheid.

Het advies is om ramen open te houden voor verse luchtcirculatie.

Overige berichten