fbpx

Besluit dc Nerkust funest voor thai – kickboks en MMA-sportwereld

Het bestuur van de Surinaamse Thaiboksbond (Suthaibo) zegt dat het besluit van districtscommissaris (dc) Mike Nerkust om geen vergunningen te verlenen voor het houden van thaiboksevenementen, zolang de bonden niet met elkaar in overeenstemming zijn, funest is voor de thai-, kickboks en MMA-sportwereld.

Het bestuur van Suthaibo belegt vandaag een persconferentie over het neerleggen van haar functie en het besluit van de dc.

Suthaibo heeft op 15 en 17 april een onderhoud gehad met Nerkust en Angelo Simson van de andere Thaiboksbond. Dit gesprek had geen positieve uitkomst.

“Wij zijn verontrust omdat er in het verleden vechtsportevenementen zijn georganiseerd zonder auspiciën van de Suthaibo met alle gevolgen van dien. Ook willen wij u eraan herinneren dat er ruim een jaar geleden een levensbedreigende situatie heeft voorgedaan. Hierbij is de promotor betrokken geweest met als gevolg dat Torarica en haar partners afstand hebben genomen van de door hem te organiseren vechtsportevenement”, haalt het bestuur van Suthaibo aan.

BEKIJK OOK
Standverkoper verwijderd vanwege onoverzichtelijke verkeerssituatie

“Wij zijn verontwaardigd omdat de Suthaibo en Nerkust de afgelopen jaren meerdere gesprekken hebben gehad met betrekking tot het verstrekken van vergunningen van vechtsportevenementen.

Tijdens deze gesprekken zijn onder andere veiligheid en organisatie belangrijke aspecten geweest.

Uit deze gesprekken is gebleken dat de Suthaibo voldoet aan alle voorwaarden om de nationale bond te zijn en alle expertise in huis heeft, van leden tot en met kader op nationaal en internationaal niveau.

De internationale federaties zullen met een kritisch oog deze ontwikkelingen volgen, met de kans dat Suriname niet meer kan deelnemen aan de Pan-Amerikaanse kampioenschappen en de Wereldkampioenschappen in Bangkok”.