fbpx
Beslissingsduel om kampioenschap WSO

Er zal een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden om het kampioenschap van de Wanica Sport Organisatie (WSO). Twee teams zijn op een gedeelde eerste plaats geëindigd.

Pontbuiten en Sunny Point (SP) wonnen zondag beide hun slotduel in de kampioensfinale en eindigden zo met 14 punten uit 7 wedstrijden. De beide koplopers zullen nu dus in een beslissingswedstrijd op zaterdag 4 april strijd leveren om het kampioenschap.

Competitieleider Carlo van Assen, die melding maakt van het voorgaande, geeft verder aan dat de kampioenswedstrijd zaterdag om 17.00 uur zal aanvangen.

De speellocatie is het George Deul Stadion te Hanna’s Lust. De prijsuitreiking zal op zondag 12 april geschieden op dezelfde locatie.

Pontbuiten gemotiveerd

SP wist eerder reeds beslag te leggen op het kampioenschap van de WSO, maar voor Pontbuiten zal het de eerste keer zijn in de geschiedenis van deze ploeg dat die beslag legt op de kampioenstitel bij de WSO.

Een markant punt daarbij is dat de voetballers van Pontbuiten het afgelopen jaar in hun eigen woonomgeving een eigen kunstgrasmat mochten verwelkomen van de Surinaamse regering, met name het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

Deze ontwikkeling heeft duidelijk een positieve invloed gehad op het voetbalteam van Pontbuiten, want de ploeg heeft zich weten te kwalificeren voor het SVB libondentoernooi niet alleen. Maar Pontbuiten kan zelfs ook als kampioen de WSO vertegenwoordigen in het toernooi, indien de ploeg zaterdag het duel tegen SP wint.

SP won zondag zijn slotontmoeting van WSO kampioensfinale met 2-0 van debutant Toerano, dankzij doelpunten van Gilberto Pinto en Davince Kewal.

Pontbuiten verzekerde zich van de top-2 door een 3-0 overwinning op Young Rhythm. Stanley Benjamin werd ‘Man of the Match’ door alle drie doelpunten te scoren voor Pontbuiten.

Wanhattie zag de titel aan zich voorbij gaan door het 2-3 verlies tegen semi-kampioen Futu Na Keba (FTN). FTN kwam daarbij twee keer terug van een achterstand.

FTN had een theoretische kans op het kampioenschap en gaf alles ten beste, maar later zou blijken dat ook deze ploeg de boot zou missen. Er komt dus een nieuwe kampioen en semi-kampioen bij de WSO.

De doelpunten voor FTN werden gescoord door: Denny Petrusi 2x en Robby Bodjie, terwijl Joseph Asinga en Jorten Cabenda de tegengoals maakten voor Wanhattie. Real Kaja (RK) won het prestigeduel tegen Pokigron.

De gebroeders Marlon 2x en Michael Paulus scoorden voor RK, terwijl Giovanni Joop de enige tegengoal maakte voor Pokigron.

De eindrangschikking:

1. Pontbuiten 7-14
2. Sunny Point 7-14

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.