fbpx
Beschikking Srefidensi – en Owru Yari- enveloppes van SRD 300 gereed

GFC NIEUWS- De regering heeft in het kader van 45 jaar Srefidensi herdenking op 25 november en de Owru Yari-viering een financiële tegemoetkoming toegezegd aan de samenleving.

De regering beseft heel goed dat mensen het nu moeilijk hebben en daarom wil zij de samenleving direct ondersteunen, meldt CDS.

Deze tegemoetkomingen, die elk maximaal SRD 300,- bedragen, zullen uitgekeerd worden in november en december 2020. Dit is bij beschikking van de Minister van Financiën en Planning vastgesteld.

De uitkering geldt ook voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000,-. Werkgevers mogen aan hun werknemers, met een maandsalaris tot SRD 12.500,-, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300,- als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren.

Ook zal de regering de huidige heffingskorting van SRD 750,- per maand voor de inkomsten- en loonbelasting continueren tot de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Het Staatsbesluit hiervoor wordt spoedig gepubliceerd.

Dit zijn enkele van de urgente maatregelen die de regering heeft genomen om de crisis in het land het hoofd te bieden. Het ministerie van Financiën en Planning zal deze week de samenleving nader informeren over de bijhorende administratieve processen en de financiële afwikkelingen van de tegemoetkomingen.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.