fbpx

Beschikking Srefidensi – en Owru Yari- enveloppes van SRD 300 gereed

GFC NIEUWS- De regering heeft in het kader van 45 jaar Srefidensi herdenking op 25 november en de Owru Yari-viering een financiële tegemoetkoming toegezegd aan de samenleving.
De regering beseft heel goed dat mensen het nu moeilijk hebben en daarom wil zij de samenleving direct ondersteunen, meldt CDS.
Deze tegemoetkomingen, die elk maximaal SRD 300,- bedragen, zullen uitgekeerd worden in november en december 2020. Dit is bij beschikking van de Minister van Financiën en Planning vastgesteld.
De uitkering geldt ook voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000,-. Werkgevers mogen aan hun werknemers, met een maandsalaris tot SRD 12.500,-, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300,- als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren.
Ook zal de regering de huidige heffingskorting van SRD 750,- per maand voor de inkomsten- en loonbelasting continueren tot de invoering van de Belasting Toegevoegde Waarde (BTW). Het Staatsbesluit hiervoor wordt spoedig gepubliceerd.
Dit zijn enkele van de urgente maatregelen die de regering heeft genomen om de crisis in het land het hoofd te bieden. Het ministerie van Financiën en Planning zal deze week de samenleving nader informeren over de bijhorende administratieve processen en de financiële afwikkelingen van de tegemoetkomingen.

BEKIJK OOK
Parlementaire delegatie naar Egypte