fbpx
Beroep Baasa afgewezen door president Bouterse

De politieke organisatie Baasa mag niet zelfstandig deelnemen aan de verkiezingen van 25 mei aanstaande. Dit heeft president Desi Bouterse besloten.

Op 27 maart had het Centraal Hoofd Stembureau(CHS) besloten dat Baasa, NSK en ODE niet kunnen deelnemen aan de verkiezingen.

Het CHS meende dat de registratie van Baasa bij het CHS voor deelname aan de verkiezingen niet door de juiste personen is gedaan. Secretaris tevens voorzitter van de partijraad, Peter Amoida, had de partij geregistreerd.

Dit, terwijl het toenmalig hoofdbestuur onder voorzitterschap van Nicolaas Priesierie had besloten dat Baasa onder de paraplu van de NDP deelneemt aan de verkiezingen. Er is toen bezwaar aangetekend bij het CHS en werd de inschrijving nietig verklaard.

Het partijcongres besloot daarop in beroep te gaan bij de president. Amoida zegt dat de president als argument heeft aangehaald dat hij zich schaart achter het besluit van het CHS. Hij vindt niet dat de president inhoudelijk is ingegaan op het verzoek.

De partij zal stemadvies geven, zegt Amoida. De achterban zal worden geadviseerd te stemmen op een partij die inderdaad opkomt voor de belangen van het binnenland.

Binnenkort zal er een algemene leden vergadering worden belegd om een nieuw bestuur te kiezen.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…