fbpx

Beroemdheden krijgen het benauwd: krant eist inzage in dossier pedoschandaal

Redactie GFC Nieuws — Een federale rechtbank in New York gaat waarschijnlijk geheime documenten over de rechtszaak tegen multimiljonair Jeffrey Epstein openbaar maken. Epstein en een aantal hooggeplaatste figuren zouden op grote schaal minderjarige meisjes seksueel hebben misbruikt. Hij kreeg daarvoor een opmerkelijk lage straf.

Het dagblad Miami Herald had de openbaarmaking geëist. 32 mediabedrijven, waaronder de New York Times en de Washington Post, ondersteunen de aanvraag.

Epstein was aangeklaagd door Virginia Roberts Giuffre. Zij werkte op haar 16e op Mar-a-Lago, de privéclub van Donald Trump.

Daar werd zij benaderd door Ghislaine Maxwell, die jonge meisjes rekruteerde voor Epstein. Er zouden tientallen minderjarige meisjes op vergelijkbare wijze zijn gerekruteerd, die allemaal seksueel werden misbruikt door Epstein en zijn vrienden.

Hoge vrienden, lage straf

Onder die vrienden zouden zich veel hooggeplaatste personen bevinden die regelmatig meevlogen met de Lolita Express, de privéjet van Epstein. Donald Trump en Bill Clinton worden genoemd als enkele van die vrienden.

BEKIJK OOK
Achaibersing draagt vandaag over aan Albert Ramdin als ad-interim, Tjong-Ahin tweede vervanger

De multimiljonair moest als straf voor het misbruiken van tientallen meisjes 13 maanden de nacht doorbrengen in een afgescheiden luxe ‘gevangenissuite’. ’s Morgens mocht hij de gevangenispoort uit om zijn werk te doen, mits hij ’s avonds op tijd terug was in zijn suite.

De documenten over de zaak en de deals werden verzegeld of geredigeerd, zodat het aandeel van veel betrokkenen geheim bleef. De advocaten van Epstein voeren een verwoed gevecht om de dossiers geheim te houden.

Als zij dat verliezen, zouden veel beroemde en machtige mannen ernstig in verlegenheid kunnen worden gebracht.