Buitenlandse Zaken gaat helpen met repatriëring Surinaamse reizigers

GFC NIEUWS- In navolging van de op vrijdag 13 maart door de regering van Suriname, in De Nationale Assemblee, aangekondigde maatregelen, die op zaterdag 14 maart om 00:00 zijn ingegaan, maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken bekend dat ingezetenen die in het buitenland gestrand zijn, dienen te bellen of e-mailen naar een dichtstbijzijnde diplomatieke of consulaire missie van Suriname om zich te registreren voor een door de overheid uit te voeren repatriëringsvlucht.

De lijst met contact informatie van de Surinaamse Diplomatieke en Consulaire Missies is te vinden op de website: http://foreignaffairs.gov.sr/buitenposten of www.covid-19.sr. Deze vluchten zullen alleen vanuit verschillende hubs plaatsvinden en het vliegschema zal zo snel mogelijk worden gedeeld.

De personen zullen aan de volgende criteria moeten voldoen bij repatriatie:

Surinaamse staatsburgers zijn; Ingezetenen zijn met een geldige PSA kaart;
In bezit zijn van een geldige verblijfs- of werkvergunning;
In bezit zijn van een retourticket met als bewijs dat de terugdatum naar Suriname voor 13 april 2020 is.

Ingezeten moeten bereid zijn verplicht in quarantaine te worden geplaatst voor een periode van 14 dagen.

Surinaamse reizigers worden ook aangeraden om hun reisagenten te contacten voor nadere informatie.

Ten behoeve van vreemdelingen in Suriname wordt geadviseerd dat men contact opneemt met desbetreffende ambassades hier te lande. Indien er geen ambassades of consulaten hier te lande zijn, kan men e-mailen naar [email protected]

Voor landen die verzoeken hebben om hun onderdanen af te halen op Surinaams grondgebied, moet daartoe contact opgenomen worden met het ministerie van Buitenlandse Zaken op het e-mailadres: [email protected] of [email protected] en 477030 toestel # 282.

De regering werkt ernaar toe om op de kortst mogelijke termijn een repatriatieprogramma uit te voeren. Zij roept nogmaals alle betrokken stakeholders op om kalm te blijven en alleen de berichtgeving van de officiële kanalen te volgen.

Overige berichten