fbpx

Berg-en-Dalers pakken de draad weer op

GFC NIEUWS- Een 20-tal “Bergie nengres” heeft op 21 september een vergadering belegd bij het standbeeld van muziekmeester Nicodemis E. Helstone op het Kerkplein te Paramaribo.

Het onderwerp van deze vergadering was de stand van zaken met betrekking tot de houtplantage Berg en Dal.

Jaren geleden is er een proces gestart door de Berg-en-Dalers om een beslissing van de rechter van 15 oktober 2008 dat de Firma Kersten & Company de rechtmatige eigenaar is van de plantage Berg en Dal aan te vechten.

Hierna is door de Berg-en-Dalers een hoger beroepsprocedure gestart die al langer dan 10 jaren duurt.

De Berg-en-Dalers die de zaak hebben overgelaten aan juristen willen nu na jaren weten wat de stand van zaken is. Er zal contact worden opgenomen met de juristen om de status van deze kwestie te vernemen.

BEKIJK OOK
Reparatie Commissie stoomt instanties klaar voor bezoek delegatie Tweede Kamer

De vergadering van zaterdag stond onder leiding van Kenneth Koningverdraag van de Stichting Berg en Dal en Henk Herrenberg van de Collectiviteit Berg en Dalers.

De afstammelingen van de oorspronkelijke bewoners van de houtplantage Berg en Dal zullen op 5 oktober weer vergaderen, en wel op de plantage Berg en Dal. Dit voor verdere bespreking van deze kwestie.

De verzoekers in deze zaak dienende in het eerste kanton waren Helena Louisa Demidof, Gerda Willientje Seedorf gehuwd Ceder, Wilfred Eduard Peterhof, Vivian Jolanda Olensky, Thelma Truitje Prijor, Hendrik Albertus Walden, Stanley Ludwig Peterhof, Kenneth Eugene Herbert Koningverdraag, Theresia Antoinette Alma Demidof, Norine Fransje Leentje Olensky, Myli Eveline Alma Levant gehuwd Leter, Cornelia Norma Erat, Olga Pauline Annetje Prijor, Alma Eline Norma Malone, Agnes Hortence Walker, Romeo Lloyd Prade en Fillip Benjamin Vyent.