fbpx

Berg-en-Dalers geven niet op, delen actieprogramma met gemeenschap

GFC NIEUWS- Berg-en-Dalers hebben de strijd voor het eigendomsrecht van het plantage wederom ter hand genomen en zullen vandaag tijdens een persconferentie hun actieprogramma met de gemeenschap delen.

Bovendien willen ze informatie geven over het vonnis in hoger beroep, waarbij hun eis voor het behoud van hun plantage is afgewezen. Een eis voor de plantage in kort geding was eerder ook al afgewezen.

De Berg en Dalers gaan nu op de politieke toer, wordt aangehaald.

Er zijn misverstanden over Eco & Cultural River Resort van Kersten en daar willen de Berg-en-Dalers duidelijkheid over geven.

In september had een 20-tal “Bergie nengres” een vergadering belegd over de stand van zaken met betrekking tot de houtplantage Berg en Dal. De vergadering van stond onder leiding van Kenneth Koningverdraag van de Stichting Berg en Dal en Henk Herrenberg van de Collectiviteit Berg en Dalers.

BEKIJK OOK
Subsidie brandstof ruim 400 miljoen SRD per maand

Jaren geleden is er een proces gestart door de Berg-en-Dalers om een beslissing van de rechter van 15 oktober 2008 dat de Firma Kersten & Company de rechtmatige eigenaar is van de plantage Berg en Dal aan te vechten.

Hierna is door de Berg-en-Dalers een hoger beroepsprocedure gestart die langer dan 10 jaren duurde.