fbpx
Berenstein: arbeidersrechten niet vertrappen

Arbeidersrechten moeten niet vertrapt worden, zegt voorzitter Robby Berenstein van C-47.

De vakbonden bij financiële instellingen die aangesloten zijn bij C-47 sturen vandaag een brief naar verschillende autoriteiten om ze te vragen ervoor te waken dat rechten van arbeiders worden vertrapt.

Deze actie van C-47 is het gevolg van het op non-actief stellen van enkele personeelsleden van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) die mogelijke malversaties binnen het bedrijf aan de grote klok hebben gehangen.

Volgens Berenstein bestaat het vermoeden van grootschalige corruptie bij de SPSB. De vakcentrale heeft begin april stukken hierover gedeponeerd bij het openbaar ministerie hierover.

Berenstein benadrukt dat C-47 de verkregen informatie over de corruptie bij de bank niet heeft gehad van het personeel.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.