fbpx
“Bepaalde rijstboeren in Nickerie onderhouden hun lozingen niet”

GFC NIEUWS- De overheid is verantwoordelijk voor het pompgemaal en onderhoud van de hoofdirrigatie kanalen, maar de boeren zijn verantwoordelijk voor de secundaire en tertiaire lozingen.

Onderhouden zij de lozingen niet, dan zorgt dit voor stagnatie binnen het irrigatiesysteem, zegt minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

De pompgemalen functioneren in voldoende mate om de arealen van geschikt water te voorzien. “Boeren, let alstublieft op uw verantwoordelijkheid! Verspil geen kostbaar water! Als u niet inzaait, houd uw duikers niet open, anders krijgen andere boeren geen water,” luidt de oproep van de minister.

Binnenkort zal er actie ondernomen worden aan boeren die zich schuldig maken aan waterverspilling.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.