fbpx

BEP zeker van zetels in Paramaribo

GFC NIEUWS- “Met de beweging die BEP op gang heeft gebracht in Paramaribo kan ik garanderen dat we zetels binnenhalen in de hoofdstad,” zegt Andy Aboikoni, ondervoorzitter van de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP).

Aboikoni: “aat hebben we altijd gedaan en bij de komende verkiezing doen we het weer. Onze toenmalige voorzitter Caprino Alendy is altijd in Paramaribo gekozen tot lid van De Nationale Assemblee.

“Alleen toen zij ons van deelname in de hoofdstad hadden uitgesloten lagen onze kandidaten in Paramaribo buiten het parlement. En nu zijn we sterker dan bij de verkiezing van 2015. Geef de BEP meer mandaat, en we zullen meer voor u doen,” aldus Aboikoni.

Hij sprak op 19 oktober tijdens een installatieceremonie van zes kernen op Latour 2 de drukbezochte vergadering toe.

Hij liet de aanwezigen weten dat hoewel de partij bij de verkiezingen van 2015 goed op dreef was, de partijleiding op cruciale momenten niet heeft geluisterd naar de achterban en dat, dat de partij duur is komen te staan.

“De achterban heeft een sterk signaal gegeven. We hebben geleerd uit onze fouten en nu koersen we samen met de achterban naar de overwinning,” aldus het hoofdbestuurslid uit Boven-Suriname.

Aboikoni wees erop dat de partij zich niet alleen richt op het binnenland en op mensen die op hem lijken.

“We strijden voor gelijke kansen. Elke Surinamer moet op dezelfde manier kunnen genieten van de beschikbare middelen en ontwikkelingsmogelijkheden. Hoe komt het dat Latour als dichtst bevolkte ressort in Paramaribo niet eens beschikt over een middelbare school,” vroeg hij zich retorisch af.

BEKIJK OOK
Kinderen Coeroeni binnenkort voor het eerst naar school

Hij bleef enige tijd stilstaan bij hoe mensen in sommige delen van het land sterk in het nadeel staan ten opzichte van anderen. “We doen nu alles wat wij kunnen, we willen meer doen en gelijke kansen creëren voor een ieder. Geef ons meer mandaat, laten wij meer voor u doen”, zei hij.

De installatie van de kernen werd geleid door Edgar Dikan, ondervoorzitter van de partij. Voorzitter Ronnie Asabina was door andere dringende verplichtingen elders niet aanwezig.

Dikan bleef onder meer stilstaan bij de manier waarop de partij zich beijvert om jongeren zich te laten profileren en door te groeien. “In deze partij hebben we geleerd om steeds kansen te bieden aan een ieder, en vooral jongeren naar voren te schuiven,” aldus Dikan.

Hij riep de aanwezigen op om niet eraan te twijfelen dat de BEP een opmerkelijk aantal zetels zal binnenbrengen. “Deze beweging is niet meer te stuiten,” aldus Dikan.

Andere sprekers, onder wie Valdano Codogan (jongerenvoorzitter), Agnes Blijer (vrouwenvertegenwoordiger in het hoofdbestuur) en hoofdbestuurslid August Asinga hebben de BEP’ers opgeroepen om alle zeilen bij te zetten en zich vooral niet te laten afleiden.

De partijleiding heeft de achterban opgeroepen om zich niet uit hun tent te laten lokken door mee te doen aan scheldpartijen tijdens de campagne.