fbpx

BEP: “wij moeten in Brokopondo onverslaanbaar zijn”

GFC NIEUWS- “Hij is van Brokopondo, zijn gezin staat hier ingeschreven. Hij is superblij dat Brokopondo zijn thuishaven en hoofd verblijfsplaats is. Bij verkiezings- en zetelwinst zal Brokopondo zeker een naamsverandering ondergaan die de waardigheid, de potentie en de bijdrage van het district aan land en volk zal etaleren.”

Met deze woorden heeft voorzitter Ronnie Asabina zijn liefde en toewijding voor Brokopondo met de aanhang van zijn partij te Moendje kreek in het district gedeeld.

Zondag heeft de partijleiding het dorp Moendje kreek bezocht. Bij deze gelegenheid vond de herinstallatie van de plaatselijke kern plaats.

Hij gaf zijn gehoor mee dat Brokopondo ongetwijfeld de toon en aanzet moet geven voor de historische overwinning waarvoor de partij gaat. Het voorgaande houdt in dat de partij bij de komende verkiezingen in Brokopondo onverslaanbaar moet zijn.

Voorzitter Asabina bevestigt dat de partij in het district een groei en heropleving ondergaat. Hij beklemtoonde de grote waarden waar Bep voor staat, welke hij ook betitelde als de rijkdom van de partij zoals; menselijke waardigheid en rechtvaardigheid, eerlijk handelen, standvastigheid, broederschap en tolerantie, rechtszekerheid, betrouwbaarheid en zorgvuldigheid, democratie en vrijheid. Daarom is een van ons streven om de kloof tussen kansarm en kansrijk terug te dringen.

BEKIJK OOK
UNDP zal Suriname blijven ondersteunen in acties om voortbestaan jaguars te garanderen

Hij onderkent dat een aantal grote en belangrijke uitdagingen zijn, die verantwoord wonen, leven en werken in de weg staan. Met voldoende draagvlak in de regering zijn wij in staat en bereid deze uitdagingen aan te gaan en tot oplossing van de problemen te geraken.

Asabina hekelde de stortvloed van kritiek rondom de Saamaka Daka. Hij is van mening dat gemarginaliseerde groepen elkaar successen mogen vieren. Daardoor kunnen zij samengroeien.

“Wij moeten omarmen waaraan wij onze identiteit te danken hebben”, gaf hij het gehoor mee. Ook is hij niet te spreken over de valse propagandavoering, zoals het opzettelijk creëren en verspreiden van nepnieuws.