fbpx

BEP Vrouwen pleit voor nazorg en preventie geweld tegen vrouwen

“Voor de zoveelste keer lezen wij dat een moeder, dochter, kleindochter, vriendin, zus, medewerkster weer slachtoffer is geworden van een lafhartige daad van geweld van iemand die zij haar man/partner noemde. We hebben geen woorden genoeg om de ondraaglijke pijn te beschrijven die de familie van mw. Monaliza Mijnard voelt.
Ons hart bloedt! Wanneer houdt het op? Geweld tegen vrouwen en meisjes!”, schrijven de BEP Vrouwen in een verklaring.

Uit cijfers blijkt dat bijkans één op de drie vrouwen in de wereld geweld ervaart van haar man/partner in hun leven. “Elke actie die leidt tot (of kan leiden tot) fysiek, seksueel of mentaal letsel aan vrouwen, met inbegrip van bedreigingen, dwang of willekeurige vrijheidsberoving, ongeacht of deze zich in het openbare of privéleven voordoet is geweld.” (De Verenigde Naties)

“En dat moet stoppen! Huiselijk geweld en misbruik kunnen iedereen overkomen, maar het probleem wordt vaak over het hoofd gezien, verontschuldigd of ontkend. We hebben elkaar nodig om dit te stoppen. Het opmerken en erkennen van de tekenen van een gewelddadige relatie is de eerste stap om geweld te beëindigen.”

OOK INTERESSANT
Truckchauffeur omgekomen bij verkeersongeval te Goliath

De vrouwen van de politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) roepen alle vrouwen en meisjes op de tekenen van geweld tegen hen niet langer te accepteren. “Zoekt de hulp die u nodig hebt. Vader, moeder, zusters, broers, ooms, tantes, buren, collega’s én overheidsinstanties, laten wij openstaan om te luisteren en de dreiging serieus nemen. Maar meer nog, laten wij een helpende hand bieden. Niemand mag leven in angst voor de persoon van wie hij/zij houdt”.

In het onderhavige geval moeten we als samenleving volgens de BEP Vrouwen werken richting de nazorg naar de nabestaanden en preventief te werk gaan. “Natuurlijk moet deze benadering gelden voor alle gevallen van geweld tegen vrouwen”.