BEP vraagt achterban hoofd koel te houden

Het nieuw bestuur van de politieke organisatie BEP roept de totale achterban en alle sympathisanten op het hoofd koel te houden. “Er is geen plaats voor instabiliteit en onzekerheid in de partij, wij kunnen ons dat niet veroorloven. Wij hebben een collectieve en ultieme verantwoordelijkheid om de partij glorie en glans te geven”, schrijft het hoofdbestuur van de BEP onder leiding van Ronnie Asabina in een persbericht.

Zaterdag heeft de hoofd bestuursverkiezing van de BEP plaatsgevonden in het partijcentrum. De aanwezige kernen hebben in meerderheid Asabina gekozen tot de nieuwe voorzitter van de partij. “Daarmee heeft de wil van de vereniging gezegevierd”, zegt het hoofdbestuur.

Als gevolg van de terugtrekking van de kandidaten Michel Felisi, Caprino Alendy en Celsius Waterberg uit het bestuur, zullen de regio’s die deze leden hadden voorgedragen met een andere voordracht moeten komen om het bestuur te completeren.

Zoals gebruikelijk zal de partij op een nader te bepalen datum ex-voorzitter Waterberg op gepaste wijze dank zeggen voor zijn bewezen diensten aan de partij tijdens de periode waarin hij het voorzitterschap heeft bekleed.

“Als politieke organisatie gaan wij onze schouders onder het werk blijven zetten om het leven voor de burgers dragelijk en dragelijker te maken. Overigens willen wij onze imago als betrouwbare partner behouden. Partnerschap betekent ook voor ons dat wij alles eraan moeten doen en dus bewerkstelligen dat het beleid transparant is en daarmee acceptabel voor de burgers”.

De partij onderkent en zegt tegelijkertijd te beseffen dat het leven van alle dag, met name op financieel-economisch gebied niet makkelijk is voor de gemiddelde Surinamer. “Belangrijk is ook te vermelden dat de vooruitzichten niet uitzichtloos zijn. Wij vragen alle rechtgeaarde Surinamer om positief te blijven en evenmin de hoop en moed op te geven. Het is een gegeven dat wij met zijn allen een bijdrage moeten leveren opdat onze economie weer de nodige veerkracht verkrijgt”.

Het bestuur bestaat verder uit: Andre Dikan (Sipalwini), Rene Amautan ( Sipaliwini), Andy Aboikoni (Sipaliwini), Edbertus Fonki (Sipaliwini), Vivien Flink (Sipaliwini), Wilco Finisie (Brokopondo), Marjon Agarding (Marowijne), Isidore Pinas (Marowijne), Monique Pintoe( Commewijne), Justina Eduards (Paramaribo), Marlon Cairo (Wanica), Paul Misdjan (Wanica), Agnes Bleyer(Vrouwenraad), Winson Lame (Jongerenraad) en August Lila (Nickerie).(GFC)

Overige berichten