fbpx

BEP vraagt aandacht voor genderkloof op arbeidsmarkt, gender gerelateerd geweld en ongelijkheid in politieke en economische macht

GFC NIEUWSREDACTIE- Op 8 maart vieren we Internationale Vrouwendag, een dag waarop we wereldwijd de sociale, economische, culturele en politieke prestaties van vrouwen vieren en hun voortdurende strijd voor gelijkheid erkennen.

Een dag waarop we stilstaan bij de bijdragen die vrouwen wereldwijd leveren aan de samenleving en de uitdagingen die zij nog steeds tegenkomen op het gebied van gendergelijkheid en empowerment.

Hoewel er in Suriname al veel vooruitgang is geboekt op het gebied van vrouwenrechten en gendergelijkheid, zijn er nog steeds obstakels die vrouwen ervan weerhouden om hun plaats in de samenleving in te nemen.

Denk bijvoorbeeld aan de genderkloof op de arbeidsmarkt, de hoge mate van gender gerelateerd geweld en de ongelijkheid in politieke en economische macht.

Vrouwen spelen een cruciale rol in verschillende aspecten van ons leven, van het gezinsleven tot de politiek en de economie.

In een bekende Bijbeltekst vinden we deze vraag: “Een sterke vrouw, wie zal haar vinden?”

OOK INTERESSANT
Team Santokhi faalt: Surinaamse volk heeft nooit juiste uitleg gekregen over complexiteit problemen

Deze vraag zou op deze dag zo beantwoord kunnen worden: sterke vrouwen zijn niet moeilijk te vinden, ze zijn overal om ons heen, bezig te werken en te vechten voor hun gezin, voor hun kinderen, voor de toekomst van het land.

Vrouwen zijn sterk, slim, creatief, ondernemend en veerkrachtig. Zij hebben altijd weer laten zien dat ze onmisbaar zijn in elke samenleving. Het is dan ook begrijpelijk dat de samenleving hen op deze dag extra in het zonnetje zet.

Op deze Internationale Dag van de Vrouw wil de partij Broederschap en Eenheid in Politiek alle vrouwen bedanken voor hun harde werk, toewijding en doorzettingsvermogen.

Dames, laat je niet ontmoedigen door tegenslagen en obstakels, maar gebruik ze als springplank naar succes. Laat je licht op dit moment extra schijnen; Suriname heeft het nodig.

De BEP feliciteert alle vrouwen met deze bijzondere dag.