BEP voert geen propaganda met namen tegenstanders

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) houdt de privacy van leden hoog in haar vaandel en is daarom niet van plan daarmee propaganda te voeren, zegt partijvoorzitter Ronny Asabina.

Bij zijn verwelkoming van nieuwkomers en terugkomers deze week te Sunny Point in de partij liet de voorzitter weten dat hun privacy de partijleiding heilig is. Asabina deed de uitlating naar aanleiding van recente berichten in de media over de vermeende overstap van bijna 400 BEP’ers naar een andere partij.

Hij stelde de partijgenoten gerust dat de namen die werden gepubliceerd als zouden het uitgetreden leden zijn, namen zijn van personen die allang geen BEP’ers meer zijn. Dat er nu daarmee een show wordt gegeven, is aldus de voorzitter een bevestiging dat er paniekvoetbal wordt gespeeld vanuit het kamp van de tegenstander.

De in Sunny Point geïnstalleerde kernen bestaan uit jongeren, vrouwen en mannen. Ze zijn vastbesloten deel uit te maken van de BEP als organisatie waar elk lid mag meedenken, meedoen en meebeslissen over hun toekomst. Dat is heel anders dan partijen waarin één persoon de baas is en als het als een alleenheerser alleen voor het zeggen heeft.

De BEP streeft ernaar een familie te zijn die wil groeien door de deuren te openen voor alle Surinamers. Hij heeft de kernleden erop voorbereid dat zij benaderd zullen worden door tegenstanders, maar deed een beroep op ze om hun normen en waarden hoog te houden.

Asabina waarschuwde ook dat tegenstanders hun omkooppraktijken zullen opvoeren wanneer zij niet met argumenten aan leden en aanhang kunnen komen. Zoals hij ook andere kernen heeft toegezegd, liet hij ook deze kernen in Sunny Point weten dat zij getraind zullen worden om het werk van de partij te doen.

De twee kernvoorzitters Vanessa Felisi en Graciella Jabini zijn groots in de BEP-vloot verwelkomd. Een dag vooraf had de partijleiding een “meet the people” in Sunny Point. Die actie was op verzoek van buurtbewoners die persoonlijk wilde praten met bestuursleden.

Overige berichten