fbpx
BEP verheugd en hoopvol na tweede olievondst

GFC NIEUWS- “We zijn verheugd en hoopvol. Wij feliciteren de hele Surinaamse samenleving met deze zegen van de Almachtige,” aldus Ronny Asabina, voorzitter van de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP).

Asabina is als mede-coalitieleider op 2 april officieel door president Desire Bouterse geïnformeerd over de positieve ontwikkeling. Het staatshoofd had het nieuws ontvangen van Staatsolie-directeur Rudolf Elias.

Zowel deze opmerkelijke olievondst als de eerste bevestigen dat Suriname een gezegend land is. De vondst is gedaan in de olieput genaamd Sapakara West 1, die onafhankelijk is van Maka Central-1 waar in januari dit jaar al significante olievoorkomens waren aangetroffen.

Waar wij als partij aandacht voor vragen is dat de autoriteiten voortgaan met het scheppen van randvoorwaarden zodanig dat alle gebieden van Suriname de mogelijkheid krijgen om op gelijke voet mee te profiteren van de voordelen van deze olievondsten.

De BEP propageert eerlijke en gelijke kansen voor eenieder. In dat kader hopen wij dat de voordelen uit de olievondsten ‘voelbaar, meetbaar en zichtbaar’ zullen zijn voor alle Surinamers.

Hoewel niet in rap tempo, komen de randvoorwaarden wel voor elkaar. Recentelijk is de Milieuwet aangenomen en Suriname beschikt al over een waarborgfonds. Asabina pleit nu voor de instelling van een mineraleninstituut, dat kwalitatief bemenst moet worden.

De BEP volgt de ontwikkeling op de voet en vertrouwt erop dat deze positieve ontwikkelingen ons land uiteindelijk in staat zullen stellen om de moeilijke tijden door te komen en economisch te groeien.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…