fbpx

BEP Moengo gaat kernen reactiveren

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) zal binnenkort verschillende kernen van de partij reactiveren in het oosten van het land. Dat proces is in sommige gebieden al in volle gang. De partijafdeling in Moengo (Marowijne) is van plan om de kernen in Moengo en omliggende dorpen in september aanstaande te reactiveren en nieuwe kernen te installeren. Ook de besturen van de jongeren-, de vrouwen- en de ouderenraad zullen worden geïnstalleerd.

De mededelingen rond de mobilisatie van de partij in Oost Suriname zijn gedaan tijdens een informatiebijeenkomst voor kernvoorzitters, leden en sympathisanten de afgelopen week in Moengo Centrum. De vergadering werd geleid door Lonswijk Alwin, coördinator Kernvoorzitters Moengo.

BEP Moengo telt op het ogenblik meer dan 20 kernen en er zijn een reeks aanvragen voor installaties van nieuwe kernen. Dat duidt op een geleidelijke groei van de partij in Moengo en omgeving. Er is tijdens de vergadering een beroep gedaan op de kernvoorzitters, en aankomende voorzitters om hun leden paraat te houden en regelmatig te informeren over de positieve ontwikkelingen in de partij.

BEKIJK OOK
Groep Inheemsen gaat politie aanklagen

Tijdens de vergadering is ook van gedachten gewisseld over de verschillende manieren waarop er de komende periode met het veld zal worden gecommuniceerd. Leden zullen vooral in vergaderingen worden geïnformeerd, terwijl een huis-aan-huis campagne moet helpen aan de werving van nieuwe leden en motiveren van passieve leden en sympathisanten.

De verschillende methoden zullen zowel in Moengo centrum als in de dorpen worden toegepast. Aanwezige kernvoorzitters lieten weten al enige tijd druk bezig te zijn met de registratie van veel nieuwe leden.