BEP maakt zich klaar voor verkiezing 2020

De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) blikt terug op 2018 als een jaar waarin de partij groei heeft doorgemaakt.

De partij groeide niet alleen in het aantal leden, ook het imago als eerlijke, waarheidsgetrouwe en coöperatieve organisatie is verbeterd. BEP-voorzitter Ronny Asabina heeft alle partijorganen, leden en sympathisanten opgeroepen om zich op te maken voor het werk in het voorverkiezingsjaar.

Asabina deed de oproep vrijdagavond tijdens de eerste structurenvergadering in 2019. “Als een fietser zich opmaakt voor een race, dan zorgt hij voor genoeg smering in de kammen. Hij wil niet halverwege de rit stuntelen”, aldus de voorzitter.

Het hoofdbestuur herinnert zich 2018 als een jaar van succes. “2018 heeft ons geleerd om eerlijk, waarheidsgetrouw en samen te werken.”

Het bestuur dat aan het begin van 2018 is aangetreden heeft tal van mooie plannen in uitvoering, en dat is, volgens voorzitter Asabina, slechts de eerste versnelling. Asabina lanceert de verkiezingscampagne graag op de jaardag van de partij op 29 april in een voltooid nieuw partijcentrum dat nu nog in aanbouw is te Ephraimzegen.

Het hoofdbestuur heeft tijdens de vergadering 2 kernen geïnstalleerd. Daarnaast heeft Asabina honderden nieuwe leden uit andere partijen verwelkomd. De groep was op de vergadering vertegenwoordigd door tientallen leden.

Eén daarvan is August Asinga, die zijn ondervoorzitterschap bij DA’91 heeft verruild om deel uit te maken van de BEP-familie. Hij maakte zijn BEP-lidmaatschap publiekelijk bekend. Asinga voelt zich goed in zijn nieuwe partij, maar geeft geen natrap aan zijn oude partij. Alleen zegt hij: “”Zoetwater de na BEP. Fos a watra drey gwe libi a anyumara a anyumara go suku zoetwater.”

Ondervoorzitter tevens minister van Regionale Ontwikkeling Edgar Dikan, heeft partijleden gevraagd om vertrouwen te hebben in de koers die het hoofdbestuur aangeeft. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is voor de regering, heeft Dikan gewezen op de goede zaken en de bijdrage van de partij in tal van zaken die de regering uitvoert.

Hij waarschuwt BEP-ers om zich niet te laten meeslepen door misleidende informatie en niet onnodig weerspannig te zijn. De ondervoorzitter verzekerde de aanwezigen dat het Hoofdbestuur van de partij er alles eraan doet om invulling te geven aan het doel van de partij om te streven naar een rechtvaardige verdeling van de rijkdommen van het land.

Hij bedankte de leden voor de voorbeeldige houding die zij tot nu toe aan de dag hebben gelegd en vroeg ze om zich waardig te blijven gedragen. “De BEP-er is een rolmodel, gaat u zo door, blijft u zich voorbeeldig gedragen”.

Andy Aboikoni, net als Dikan ondervoorzitter van de BEP, heeft zijn partijgenoten opgeroepen om nieuwe leden te koesteren. “We werken hard om de partij te laten groeien en nieuwe leden binnen te halen. Om nieuwe leden te kunnen vinden, betekent het dat we mensen moeten overtuigen, die al elders zitten. Gaat u ze niet verwijten, laten we niet kijken bij welke partij ze eerder waren. Ze zijn nu bij ons, ze zijn BEP-ers, zoals u en ik.”

Hij vroeg de BEP-ers vooral om zich niet bedreigd te voelen. Verder deed hij een beroep op zijn partijgenoten om de nieuwkomers te omarmen en samen met het hoofdbestuur de partij hogerop te helpen.

De eerstvolgende activiteit van de partij is op zaterdag 26 januari in het Boven-Marowijne gebied. Op 2 februari wordt er, als onderdeel van de activiteiten vanwege het eenjarig bestaan van het zittend hoofdbestuur, een interim jongerenbestuur geïnstalleerd.

In februari voert het hoofdbestuur zeker twee missies uit naar het binnenland: één naar Tapanahoni en één naar Boven-Suriname.

Overige berichten