fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

BEP: Kerst 2020 in mineurstemming

GFC NIEUWS- Jammer genoeg is de kerstviering van het jaar 2020 in ons land in een mineurstemming.

Een lockdown in het dagelijks leven, het dagelijks werk en de economie, het nieuwe normaal van het sociale leven, gesloten grenzen en verbod tot reizen naar het buitenland, vreselijk hoge prijzen voor alle basisgoederen, gesloten recreatie oorden, mofo yari doden in het verkeer, huiselijk geweld en soms met de dood tot gevolg.

Verder de harde criminaliteit, ook met dodelijke gevolgen, gesloten kerken, zelfdoding, armoedestijging door verlies van heel veel werkgelegenheid, doden door het nieuwe corona virus, overbelaste dienstdoende zorgwerkers, een tweede golf van de coronapandemie, het moeizaam wennen aan een digitale en virtuele wereld en aan een nieuwgekozen regering Santhoki-Brunswijk.

En hoewel er wel hoop gloort aan de horizon, is de directe toekomst weinig hoopvol. Kerst, een herdenking van de geboorte van Jezus, de Christus, de Messias, de brenger van het goede nieuws dat de Here God, de mensheid liefheeft en wil bewaren, is dit jaar helaas met een somber en onzeker gevoel.

OOK INTERESSANT
Tesla-auto veroorzaakt crash na onverwachte acceleratie

Toch gelooft de partij van Broederschap en Eenheid in Politiek, de BEP, dat wij de moed niet moeten verliezen. Dat we onze immuniteit en gezondheid moeten bewaken en onze mentale gezondheid bewaren. Dat wij als Srananmans elkaar moeten bemoedigen en versterken, en gezamenlijk optrekken in ons streven de heersende crises te overwinnen.

Niet voor niks zegt ons volkslied, “strey de fu strey wi no sa frede, Gado de wi fesiman”. En wij, Surinamers, zijn niet voor niemendal een gelovig volk. Wij geloven in God en wij geloven Zijn Woord. Dus zullen we overwinnen als we het geloof behouden in God en in onszelf. Dat is de essentie van elke kerst, ook deze.

De BEP wenst de Surinaamse gemeenschap te midden van alles een gezegende kerst, een goed uiteinde van het oude en enerverende jaar 2020 en een voorspoedig en bovenal gezond 2021 toe.

Mediateam BEP