BEP installeert interim-bestuur jongerenraad

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft tijdens een bijzondere bijeenkomst, georganiseerd door de partij jongeren op zaterdag 2 februari, een jongeren interim-bestuur geïnstalleerd.

Eén van de eerste taken van dit interim-bestuur is om binnen enkele maanden een verkiezing te organiseren zodat er een nieuw jongerenbestuur wordt gekozen. In de komende periode gaat het interim-bestuur zich bezighouden met de gebruikelijke taken van het jongerenbestuur, waaronder het leiden van de jonge partijleden en werven van steeds meer jongeren voor de partij; het creëren van rolmodellen en de partij zo waardig mogelijk uitdragen; alles te doen om een bijdrage te leveren aan meer zetels bij de verkiezingen van 2020. Het interim-bestuur wordt geleid door Sandra Loseng.

Partijvoorzitter Ronny Asabina sprak van een belangrijk moment voor de partij. Hij heeft het volste vertrouwen in het jongerenteam dat nu de verantwoordelijkheid op zich heeft genomen.

Asabina heeft Loseng en haar bestuur gevraagd de partij samen met het hoofdbestuur en andere organen te duwen naar grotere hoogten. De voorzitter heeft Sandra de bijzondere missie gegeven om bij de aankomende avond vierdaagse wandelmars een massief team van jonge BEP’ers op de been te brengen.

“Sedert vorig jaar waren wij bezig te werken aan een sterk en vernieuwd jongerenstructuur binnen de partij. Dit interim jongerenbestuur is één dat zich zal focussen op de noden van jongeren en een klankbord zal zijn van de partij. We hebben ook het volste vertrouwen dat dit team een belangrijke bijdrage zal leveren bij het binnen halen van stemmen voor de partij”, aldus Asabina.

Het interim jongerenbestuur bestaat uit jongeren, voorgedragen door de partijorganen uit verschillende districten.

Asabina heeft ze erop gewezen dat ze als jongeren in de politiek bloot staan aan tal van beproevingen, variërend van verwijten en pogingen om ze over te halen de
partij te verlaten.

De voorzitter van het interim-bestuur zal met een team van jongeren en adviseurs de verkiezing organiseren om te komen tot een nieuw jongerenbestuur voor de BEP medio april 2019.

Winston Lame, die de jongeren vertegenwoordigt in het hoofdbestuur van de BEP, heeft de jongeren van het interim-bestuur uitleg gegeven over de te volgen procedure op weg naar de verkiezing van een nieuw jongerenbestuur.

Lame, die zelf een product is van de BEP jongerenraad Tomorrow Nation, is zelf een voorbeeld van de doorgroei mogelijkheden die de partij aan jongeren biedt. Hij vraagt de jongeren van de partij om de geboden kansen te benutten en zichzelf te bewijzen in de partij.

Overige berichten