fbpx
BEP installeert 9 kernen en afdelingsbestuur Boven-Suriname

GFC NIEUWS- Op 28 december heeft de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) 9 kernen en het afdelingsbestuur van ressort Boven-Suriname geïnstalleerd in het dorp Nieuw Aurora.

Hiermee is de partij gereed om de campagne te voeren in het Boven-Suriname gebied, dat goed is voor 2 van de 4 zetels van Sipaliwini.

Met deze installatie heeft de partij thans in alle 53 dorpen van boven Suriname kernen geinstalleerd. Dit in tegenstelling tot de gang naar de verkiezingen van 2015 toen wij slechts in 3 dorpen actieve kernen hadden.

Tijdens deze meeting is het afdelingsbestuur van Boven-Suriname bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende kernen aangesteld. Dit bestuur wordt geleid door Harold Amalinsie.

Lenie Josafath, één van de aspirant-DNA-kandidaten van Sipaliwini (Boven-Suriname) heeft de achterban opgeroepen om BEP meer zetels te geven in 2020 zodat de partij sterker in haar voeten kan staan en niet als gast bij anderen bij de formatie van de regering in 2020.

Romeo Diko heeft de gemeenschap van Boven-Suriname gevraagd om hun deel van de “jachtbuit” binnen te brengen zoals de BEP-ers van Tapanahonie dat vanaf 2005 trouw blijven doen.

“Het streven van de BEP om de ontwikkelingskansen en rijkdommen van het land gelijk te verdelen heeft niets te maken met het zich toe-eigenen van Staatseigendommen of zoveel mogelijk concessies aan partij toppers geven, zoals anderen dat proberen te doen. BEP creëert ontwikkelingskansen voor een ieder ongeacht woonplaats.

De bewoners van Nw. Aurora of Kwamasamutu moeten dezelfde toegang hebben tot de markten om hun producten te verkopen, dezelfde medische zorg krijgen, hetzelfde onderwijs kunnen genieten en rechtszekerheid hebben op hun woongebied” aldus ondervoorzitter Andy Aboikoni.

De BEP heeft vanuit de decentralisatie gedachte ontwikkelingscentra helpen opzetten te Atjoni, Stoelmanseiland, Snesikondre en Apoera om de overheidsfaciliteiten dichterbij de binnenlandbewoners te brengen.

De partij heeft in de planning om deze ontwikkelingscentra verder te ontwikkelen en te optimaliseren. Daarnaast zullen er nieuwe centra gebouwd worden op andere strategische posten zoals Goejaba. Aboikoni roept de gemeenschap op om op de BEP te stemmen op 25 mei 2020 zodat de partij de verspreiding van de ontwikkeling in het land verder ter hand kan nemen.

BEP-voorzitter Ronnie Asabina zegt blij te zijn met de ontwikkelingen in het Boven-Suriname gebied. “Ik zie dezelfde wind van 2010 waaien in het Boven-Suriname gebied. Gaat u zo door, we zullen zeker die zetels binnenhalen”.

Asabina gaf aan dat hij op de hoogte is van de achterstand in het formaliseren van de stukken van de boslanddignitarissen. De BEP is drukdoende bezig deze achterstand te analyseren en een oplossing voor te zoeken in samenspraak met het traditioneel gezag en de leiding van het land.

Asabina, die ook in het binnenland is geboren en onderwijs heeft genoten, heeft de jongeren bemoedigd om te studeren ongeacht de moeilijke omstandigheden. “Als student uit het district, durfde ik op de middelbare school niet te praten, omdat ik bang was om uitgelachen te worden vanwege mijn achterstand in de Nederlandse taal toen. Daarmee worstelen jongeren van de districten nogsteeds. Desondanks halen we topprestaties en ronden we universitaire studies af. Zie daar de potentie die u heeft als kinderen afkomstig uit het achterland”, aldus de BEP-voorzitter.

“Er doen geruchten die ronde dat stemmen op de BEP stemmen op de NDP betekent. A toli dati gaandi fu unu, BEP no sabi na ini. Dat is Nep nieuws”. Het zijn dezelfde mensen die in 2015 hebben verkondigd dat stemmen op de BEP stemmen op Santhoki betekende.”

“In 2015 heeft de NDP de verkiezingen gewonnen en de BEP gevraagd om samen te werken. Op dit moment zitten we samen met de NDP in de regering, maar BEP gaat alleen naar de verkiezingen van 2020.”

Meer nieuws

Bromfietser overlijdt een week na aanrijding

GFC NIEUWS- De 34-jarige bromfietser, Rodriquez Munoz, heeft woensdag het leven gelaten in het Academisch Ziekenhuis. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

HVB-topper Frans Kasantaroeno heengegaan

GFC NIEUWS- De politicus Frans Kasantaroeno is woensdag vrij plotseling overleden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

Is Lager Beroepsonderwijs (LBO) tweederangs?

GFC NIEUWS- De resultaten van het schooljaar 2019-2020 zijn op alle niveaus sterk verbeterd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Groene zeedijk voorbeeld voor de wereld

GFC NIEUWS- Het startsein voor het Groene Zeedijkproject te Weg naar Zee is woensdag gegeven. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen…

Roseline Daan nieuwe directeur Cultuur

GFC NIEUWS- Roseline Daan is de nieuwe directeur van het directoraat Cultuur, dat valt onder het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Impotent of minder…

RBTO houdt verdachte schietincident aan

GFC NIEUWS- Het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) heeft op 19 september de 38-jarige Louise V. aangehouden en overgedragen aan de recherche van Regio Oost….

Weekend afsluiting brug over Beekhuizenweg

GFC NIEUWS- De brug over de Beekhuizenweg die leidt naar Livorno zal het komend weekeinde worden afgesloten voor herstelwerkzaamheden. Impotent of minder potent? Maak online…

Commissie gaat Valutawet evalueren

GFC NIEUWS- Er komt binnenkort een commissie om de Valutawet te evalueren. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Man verhangt zich

GFC NIEUWS- Een man heeft dinsdagavond mogelijk zelfmoord gepleegd door zich te verhangen in een kamer. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Massaprotest vrijdag tegen verhoogde benzineprijzen

GFC NIEUWS- Activist Stephano ‘Pakittow’ Biervliet organiseert vrijdag een massaprotest op het Onafhankelijkheidsplein tegen de verhoogde benzineprijzen. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van…

Prijzen zullen verder omhoog schieten

GFC NIEUWS- De prijzen van goederen en diensten zullen als een speer omhoog schieten nu de Surinaamse dollars officieel in waarde is gehalveerd. Impotent of…

Dambreuk Weg naar Zee

GFC NIEUWS- In het afgelopen weekend is er door een breuk in de waterkerende dam te Brantimakkaweg (Weg naar Zee), zeewater binnengestroomd op de landbouwarealen…

Voedselpakketten verstrekt in Wageningen

GFC NIEUWS- In het weekend zijn er voedselpakketten verstrekt in het ressort Wageningen en het aangrenzende Inheemse dorp Post Utrecht. Impotent of minder potent? Maak…

Anil Dhanai nieuwe marktmeester Centrale Markt

GFC NIEUWS- De districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, heeft maandag Anil Dhanai in de functie van wnd. marktmeester aangesteld bij de Centrale Markt in Paramaribo….

Leo Brunswijk belooft transparantie RvC EBS

GFC NIEUWS- De nieuwe president-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, belooft een transparant beleid. Impotent of…