fbpx

BEP installeert 24 kernen, vrouwen- en jongerenraad Moengo

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft vorige week 24 kernen, een jongeren- en een vrouwenraad geïnstalleerd in Moengo. Tijdens de partijvergadering in de recreatiezaal van Moengo zijn er ook oorkondes uitgereikt aan leden die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de partij en zich al zodanig in de gemeenschap profileren.

BEP- voorzitter Ronny Asabina zei in een toespraak tot de aanwezigen dat de partij zich opmaakt voor het terugpakken van zeker één parlementszetel in Marowijne. “Wi e teki un zetel baka,” scandeerde de aanwezigen als reactie daarop. We zijn hard gegroeid, het vertrouwen is teruggekeerd en er wordt hard gewerkt. BEP zit goed in dit gebied en zal de komende tijd nog meer groeien”, aldus Asabina. Moengo is het eerste ressort waar het hoofdbestuur onder leiding van Asabina kernen heeft geïnstalleerd.

De verschillende sprekers benadrukten dat de BEP ernaar streeft om kansen te creëren voor elke Surinamer, zodat die voor zichzelf kan zorgen. Hoewel met maar twee parlementszetels en een ministerpost, is de BEP als deel van de regering pleitbezorger voor de sociaal-maatschappelijke groepen in de samenleving. De partij onderstreept het belang van jong ondernemerschap en jongeren participatie bij de ontwikkeling van het land.

Ondervoorzitter Edgar Dikan zegt dat de structuren het niet vreemd moeten vinden, wanneer mensen uit boosaardigheid vuil op de partij smijten. “Niemand gooit stenen naar een boom zonder vruchten,” aldus de ondervoorzitter. Hij verwees naar de complimenten van president Desiré Bouterse tijdens de 45ste jaardagviering van de BEP op 29 april, waar de coalitieleider aangaf dat “niemand kan ontkennen dat de BEP flink is gegroeid”. “We zijn nog groeiende,” zei Dikan.

BEKIJK OOK
Guyana’s pakken sportontwikkeling gezamenlijk aan met doorstart IGS

Samenwerking AC

Asabina zegt dat de BEP geen vijanden kent in de politiek, maar hooguit politieke tegenstanders en concurrenten. Ook is hij niet tegen een samenwerking of bundeling met andere partijen waaronder de ABOP, maar elke toekomstige samenwerking zal getoetst worden op oprechtheid, betrouwbaarheid, respect en partnerschap. Volgens de BEP-voorzitter heeft de partij haar status als betrouwbare partij mede dankzij de standvastige houding van de partijstructuren en -leden in Marowijne.

Kom terug naar huis

De BEP roept eenieder die eens om welke reden dat ook uit de partij was gestapt om terug te keren naar huis. De partij staat voor liefde, eenheid en betrouwbaarheid. Deze oproep geldt voor zowel individuen als groepen die in de loop der tijden uit de BEP zijn gestapt en andere partijen hebben opgericht.

BEP-coördinator van Marowijne, Alwin Lonswijk, zegt vertrouwen te hebben op de talrijke veldwerkers van Marowijne, en dat met de verschuivingen die zich nu in het voordeel van de BEP voordoen, de partij goed op krachten komt om in 2020 zeker één parlementszetel in de wacht te slepen in Marowijne.