fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

BEP installeert 23 kernen te Boven-Suriname

De Partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) is, net als in overige delen van het land, ook in Boven-Suriname groeiende. Voorzitter Ronny Asabina heeft in dat kader afgelopen zondag, samen met zijn bestuur, 23 kernen geïnstalleerd tijdens een partijbijeenkomst in het dorp Jaw Jaw.

In sommige gevallen, zoals in Jaw Jaw, gaat het om herinstallatie van passieve kernen die vanwege de grote aanwas van nieuwe leden, zijn gereactiveerd. De geinstalleerde kernen zijn in de dorpen Pokigron tot en met Tumaipa.

Asabina heeft tijdens zijn toespraak een oproep gedaan aan BEP’ers die om welke reden dan ook de partij de rug hadden gekeerd, om terug te keren naar huis. Hij zei dat de partij in het verleden fouten heeft gemaakt, maar dat de partij uit haar fouten heeft geleerd. De partijvoorzitter heeft de opgekomen leden en sympathisanten beloofd dat het bestuur voortaan bij besluitvormingen meer rekening zal worden gehouden met de wens van de leden.

Hij herhaalde ook zijn oproep aan partijen die ooit als splintergroep uit de BEP zijn ontstaan. “Een kind is ten alle tijden welkom bij de moeder,” zei Asabina. Hij zegt dat de deuren van de BEP altijd openstaat voor elke individu, groepering of partij die zich wenst aan te sluiten. De voorzitter wees geruchten van de hand als zou de BEP niet willen samenwerken met andere zogenaamde ‘marronpartijen’.

OOK INTERESSANT
Vader, 42, en 19-jarige dochter aangehouden bij drugsinval politie

Hoewel de BEP de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een partij waarin Surinamers van elke etniciteit een thuis kunnen vinden, kan de partij met recht de ‘moeder’ genoemd worden van de overige partijen die zich veelal richten op het binnenland. Hij zegt dat de BEP als moeder met open armen en liefde wacht op haar kinderen op een warme thuiskomst, ongeacht wat zich in het verleden heeft voorgedaan.

De BEP maakt zich klaar om de zetel die de partij in 1991 en 2010 behaald heeft in Boven-Suriname terug te halen in 2020. Gelet op de energie en veerkracht die de lokale partij structuren heeft gedemonstreerd, is Asabina ervan overtuigd dat die zetel in 2020 wel behaald zal worden.

De partij was niet alleen in het gebied om de partijstructuren een hart onder de riem te steken, maar ook voor het creëren van korte communicatielijnen tussen de leden en het hoofdbestuur en het aanreiken van handgrepen op weg naar de verkiezingen van 2020. Er staan voor de komende periode trainingen van de kernen op agenda.(GFC)