fbpx
BEP in diepe rouw gedompeld na heengaan icoon en erevoorzitter Caprino Alendy

GFC NIEUWS- Op 6 november ontving de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) het droevig bericht dat erevoorzitter Caprino Alendy het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld na een paar weken ziek te zijn geweest. Vanaf dat moment is de partij in diepe rouw gedompeld.

In 1973 is hij op verzoek van ouderen toegetreden tot de BEP die in hetzelfde jaar is opgericht. Hij werd gekandideerd in het Boven-Marowijne gebied bij de verkiezingen van 1973.

In 1977 werd hij wederom gekandideerd. Ondertussen was hij ondervoorzitter van de BEP geworden. In 1980 ging de BEP een samenwerkingsrelatie aan met de Volkspartij. Hij werd wederom kandidaat voor de BEP in hetzelfde kiesdistrict. De verkiezingen van 1980 ging niet door vanwege de coup van 25 februari.

In 1987 werd de BEP gereactiveerd en in een vergadering te Maa Apoojo Djali (Abra Broki) werd Caprino Alendy unaniem gekozen/benoemd tot voorzitter van de BEP. Zulks nadat de heer Bill Pryor (thans ook erevoorzitter) bedankt had voor die eer.

Erevoorzitter Alendy heeft samen met anderen de BEP gemaakt tot een politieke factor waarmee terdege rekening wordt gehouden. Vanaf 1991 is de BEP vertegenwoordigd in DNA. Alendy is gekozen tot DNA lid in 1996 en 2005. In 2005 werd hij gekozen tot ondervoorzitter van dit hoogste college van Staat.

Zijn leiderschapsstijl wordt gekenmerkt als één van het consensus principe. Hij heeft getoond eerlijk en oprecht te zijn.

Hij heeft jarenlang en zeker tot aan zijn pensionering gefungeerd als directeur van Mulo Latour. Vele leerlingen die door zijn handen zijn gegaan, roemen hem om zijn opstelling. De totale samenleving maar bovenal de politieke partij BEP verliest in de persoon van erevoorzitter Caprino Alendy niet alleen een goede kameraad, maar bovenal een inspirerende leider

Mediateam BEP

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…