fbpx

BEP in diepe rouw gedompeld na heengaan icoon en erevoorzitter Caprino Alendy

GFC NIEUWS- Op 6 november ontving de partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) het droevig bericht dat erevoorzitter Caprino Alendy het tijdelijke met het eeuwige heeft verwisseld na een paar weken ziek te zijn geweest. Vanaf dat moment is de partij in diepe rouw gedompeld.
In 1973 is hij op verzoek van ouderen toegetreden tot de BEP die in hetzelfde jaar is opgericht. Hij werd gekandideerd in het Boven-Marowijne gebied bij de verkiezingen van 1973.
In 1977 werd hij wederom gekandideerd. Ondertussen was hij ondervoorzitter van de BEP geworden. In 1980 ging de BEP een samenwerkingsrelatie aan met de Volkspartij. Hij werd wederom kandidaat voor de BEP in hetzelfde kiesdistrict. De verkiezingen van 1980 ging niet door vanwege de coup van 25 februari.
In 1987 werd de BEP gereactiveerd en in een vergadering te Maa Apoojo Djali (Abra Broki) werd Caprino Alendy unaniem gekozen/benoemd tot voorzitter van de BEP. Zulks nadat de heer Bill Pryor (thans ook erevoorzitter) bedankt had voor die eer.
Erevoorzitter Alendy heeft samen met anderen de BEP gemaakt tot een politieke factor waarmee terdege rekening wordt gehouden. Vanaf 1991 is de BEP vertegenwoordigd in DNA. Alendy is gekozen tot DNA lid in 1996 en 2005. In 2005 werd hij gekozen tot ondervoorzitter van dit hoogste college van Staat.
Zijn leiderschapsstijl wordt gekenmerkt als één van het consensus principe. Hij heeft getoond eerlijk en oprecht te zijn.
Hij heeft jarenlang en zeker tot aan zijn pensionering gefungeerd als directeur van Mulo Latour. Vele leerlingen die door zijn handen zijn gegaan, roemen hem om zijn opstelling. De totale samenleving maar bovenal de politieke partij BEP verliest in de persoon van erevoorzitter Caprino Alendy niet alleen een goede kameraad, maar bovenal een inspirerende leider
Mediateam BEP

BEKIJK OOK
Wegenautoriteit gaat samenwerking aan met studierichting Infrastructuur