fbpx

BEP: gelukt om eenheid tussen groepen in Suriname te vormen en bewaren

GFC NIEUWS- Elk jaar vieren of herdenken wij op 9 augustus twee markante gebeurtenissen welke betrekking hebben op twee segmenten of etnische groepen die deel uitmaken van onze verdraagzame pluriforme samenleving.
Hoewel er duidelijk verschil bestaat in de wijze van vestiging van beide groepen in dit deel van de wereld, in casu, Suriname, kan gesteld worden dat op vreedzame wijze naast en met elkaar geleefd wordt met de overige segmenten van de Surinaamse samenleving.
Dat de voorvaderen van de Inheemsen gestreden hebben tegen de koloniale onderdrukkers en uitbuiters, heeft onder andere geresulteerd in eerstens de verfoeilijke Trans-Atlantische slavenhandel en later tot de immigranten handel onder andere uit India, Indonesië.
De voortplanting op basis van diversiteit in ras, etniciteit en cultuur werd een feit in Suriname. En ondanks de verwoede poging van de kolonisator om de diverse groepen gescheiden te houden, is het gelukt om een eenheid tussen de groepen te vormen en zo de vrede te bewaren in Suriname.
Wij zijn verplicht de strijd en het succes van de strijders van toen voort te zetten c.q. te bestendigen, zij het onder andere omstandigheden en uitdagingen.
De politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) feliciteert het Surinaamse volk, in het bijzonder de Inheemsen en de Javaanse gemeenschap met respectievelijke de dag der Inheemsen en de immigratie dag der Javanen in Suriname.
BEP Media Team

BEKIJK OOK
2 juli tot en met 6 juli wegomlegging vanwege Caricom Staatshoofdenvergadering