fbpx

BEP distantieert zich van ‘strippende jongemannen’ tijdens kerninstallatie

GFC NIEUWS- De politieke partij BEP distantieert zich in een verklaring van enkele jongemannen die aan het ‘strippen’ waren tijdens een politieke activiteit van de partij.

Hieronder de verklaring van de partij:

“Naar aanleiding van een filmpje dat de afgelopen dagen viraal via social media gaat over het optreden van een groep tijdens een kerninstallatie van de partij op vrijdag 8 november te Nieuw Weergevondenweg wenst de BEP het volgende te verklaren:

“Het kan nooit en te nimmer de bedoeling zijn van de BEP die normen en waarden hoog in het vandaal heeft om een dergelijke optreden tijdens onze activiteit bewust toe te laten.

“De partij beseft dat het hier om politieke belangen van politieke tegenstander gaat. De maker van dit filmpje heeft bewust de vlag van de partij opgezocht om in beeld te brengen.

“De BEP treft in deze totaal geen blaam omdat dit elke organisator van evenementen kan overkomen.

“Het valt op dat sommige bezoekers van festiviteiten dus ook politieke activiteiten zich soms niet kunnen beheersen en hun boekjes te buiten gaan.

BEKIJK OOK
Boze klant bedreigt winkeleigenaar: 'ik stap naar de media om jullie te breken'

“Het spijt de partij dat dit voorval zich heeft kunnen voordoen op een moment dat het organiserend comité minder oplettend was.

“Er zullen scherpere regels en controle komen tijdens onze activiteiten. Echter, elke opmerking in de richting van vooroordeel en racisme in de richting van mensen die aan bedoelde en andere festiviteiten deelnemen of hebben deelgenomen, wordt door de BEP sterk veroordeeld.

“Het komt maar al te vaak voor dat bijna alles wat als slecht wordt gezien, gelijk gesteld wordt met Marrons of binnenlandbewoners. De partij is tegen dit soort bejegening van leden van etnische groepen in Suriname

“De BEP doet een oproep aan alle Surinamers in het bijzonder de partijleden en sympathisanten om in alle gevallen van publieke optredens elke vorm van oneerbare handelingen achterwege te laten.

“De BEP distantieert zich van deze ontoelaatbare handelingen en biedt tot slot haar welgemeende verontschuldigingen aan de Surinaamse samenleving voor dit onsmakelijk voorval.”