fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde Gaamans, van Kwiniti Da Clemens en Da Forster van Pamaka.
Namens de partij heeft voorzitter Asabina de felicitatie boodschap over gebracht aan de twee leiders. Tijdens de twee afzonderlijke gesprekken hebben de beide Gaaman de eenheidsgedachte onder Marrons gepropageerd teneinde de vooruitgang van de leefgemeenschappen te bewerkstelligen.
Opvallend is dat de Gaaman van Kwiniti het op zich zal nemen om de goede onderlinge band die er vroeger was onder de verschillende Gaamans weer te verstevigen. Daartoe is hij voornemens gesprekken te voeren met de Gaamans van de Saamaka en Okanisi.
De BEP-delegatie juicht dit initiatief ten zeerste toe en voorzitter Asabina geeft aan dat de partij bereid is vanuit haar positie alle positieve pogingen die er worden ondernomen om het binnenland vooruit te brengen te ondersteunen inclusief dit voornemen van Gaaman Clemens.
De twee Gaamans vonden het een eer dat de BEP dit bezoek aan hen heeft gebracht omdat het normaal gesproken pas tijdens of kort voor de verkiezingen politieke partijen binnenlandse gezagdragers opzoeken. Dit wordt beschouwd als een teken dat de BEP het meent met het binnenland en haar traditionele gezagdragers.
Asabina was vergezeld van ondervoorzitter Andy Aboikoni, secretaris Paul Misdjan en DNA lid Remi Kanape.
Bij de gesprekken met de beide Gaamans waren onder anderen de hoofdkapiteins en andere stamgenoten ook aanwezig.
De delegaties gingen uit elkaar met de afspraak dat het contact tussen de BEP en de beide Gaamans geïntensiveerd zal worden.

OOK INTERESSANT
Start pilot taakstraffen onder leiding van Openbaar Ministerie