fbpx

“BEP blijft groeien in Brokopondo”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) blijft groeien in Brokopondo, blijkt bij de installatie van een kern in Baku (Sarakreek).

BEP-voorzitter Ronny Asabina heeft bij de installatie van de kern de leden opgeroepen om de partij positief uit te dragen en hard te werken aan ledenwerving. De afgelopen periode zijn veel dorpelingen, die de partij op weg naar de verkiezing van 2015 de rug hadden gekeerd, zich weer aangemeld bij de BEP.

Hij zei dat de partij in het verleden fouten gemaakt heeft, waardoor ze in 2015 stemmen heeft verloren en zetels heeft ingeleverd. Vanwege de energie en veerkracht die de lokale structuren hebben gedemonstreerd, is Asabina ervan overtuigd dat de stemmen terug zijn en tenminste één zetel in 2020 wordt heroverd.

Hij drukte de kernleden op het hart trouw te blijven aan de partij en uiteindelijk samen met de BEP te werken aan de verdere ontwikkeling van het Sarakreek-gebied. De voorzitter heeft opnieuw veel tijd besteed aan het ontkrachten van leugens en valse aantijgingen van politieke tegenstanders.

BEKIJK OOK
Kustwacht voert gezamenlijke oefening met Amerikaanse marine

Ondervoorzitter Edgar Dikan zei dat de partij in 2015 niet het verwachte resultaat heeft behaald. Veel BEP’ers van Baku waren misleid door anti-campagne, als zou stemmen op de BEP helpen om Chandrikapersad Santokhi tot president te maken. Nu de relatie met hun vertrouwde partij is hersteld, heeft de gemeenschap massaal steun toegezegd aan de BEP in aanloop naar de verkiezing van mei 2020.

Dikan waarschuwde dat de boosaardige leugen- en geruchtenmachine weer is gestart. Hij wees ook erop dat de BEP een partij is met een eenvoudige boodschap. Eenieder verdient dezelfde kansen overal in het land. BEP vindt dat alle mensen in Suriname dezelfde kansen moeten krijgen om zich te ontwikkelen en om in broederschap en eenheid samen te werken aan de opbouw van ons geliefd land.

De ondervoorzitter heeft de achterban erop voorbereid dat de kernleden en de partij veel aanvallen zullen krijgen. “De komende verkiezingen zijn belangrijk. Wij zullen als partij samen historie schrijven, Baku zal zijn kracht tonen.”