BEP activeert kernen te Klaaskreek met terughalen ‘stonfutus’

De partij voor Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP) heeft dinsdag een kersverse 37-man tellende kern te Klaaskreek, in het district Brokopondo, geïnstalleerd.

Bij die gelegenheid werden dorpelingen die de partij hadden verlaten in 2010, wederom verwelkomd.

Ettienne With, DR-lid van de ABOP in Brokopondo, is één van de oude stonfutus van de BEP die deel uitmaakte van de geïnstalleerde kernen. With die een sterke rol heeft gespeeld in de zetelwinst van partijvoorzitter Ronnie Asabina in 2010, heeft bij die gelegenheid zijn BEP-lidmaatschapskaart uit handen van de voorzitter ontvangen en meteen het werk van de geel-groene partij opgepakt met de belofte de zetel terug te brengen voor de BEP.

Asabina hield de aanwezigen voor dat zij verantwoordelijk zijn om de partij overal en ten aller tijde ‘waardig te vertegenwoordigen’. Hij waarschuwde dat de partij met niemand ruzie heeft en ook niet op oorlogspad is, maar dat juist “broederschap en liefde’ gedeeld worden, want de politiek is geen oorlog of slagveld” benadrukte hij.

De voorzitter sprak verder zijn tevredenheid en blijdschap uit dat de BEP weer voet aan grond heeft gevonden in het dorp, dat “een heel belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het ontstaan van de partij”.

Tenslotte gaf hij aan dat de partij overtuigend groeit, maar zal derhalve toch harder werken om het vertrouwen van de kiezers in het district volledig te herwinnen.

Ondervoorzitter Andy Aboikoni gaf aan dat BEP geen podium taal spreekt. “De BEP is een partij die doet wat hij zegt”, aldus de ondervoorzitter. Hij riep de leden op om zich niet te laten misleiden door geruchten die door kwaadwilligen worden verspreid via sociale media.

Als voorbeeld haalt de BEP ondervoorzitter de antipropaganda aan, die er in 2015 gevoerd werd tegen de BEP om de Marronkiezers af te schrikken met de leugen dat “stemmen op BEP is stemmen op Santhoki als president’. “Het veld heeft toen geluisterd en de BEP flink afgestraft, vooral in Brokopondo!” Anno 2019 heeft men een ander smoesje bedacht met ‘stemmen op BEP is stemmen op de NDP’.

Verder riep Aboikoni de BEP’ers op om zich waardig te gedragen op social media en niet mee te gaan met de ‘social media oorlog’ die gaande is tussen aanhangers van verschillende politieke partijen. “Laat het merkbaar zijn aan ons gedrag dat de BEP daadwerkelijk de partij is die staat voor Broederschap en Eenheid in Politiek, en dat vooral in 2020 met zetelwinst aantonen”.