fbpx

Benzineprijzen in Suriname zullen meer dan 20 procent worden verhoogd

INGEZONDEN- De automobilisten in Suriname, maar ook bromfietsers en motorrijders zullen binnenkort meer geld uit hun portemonnee moeten halen om hun tank te kunnen vullen.

Zoals ik al eerder dit jaar had aangekondigd, zullen de prijzen voor benzine en diesel voor het einde van dit jaar naar net onder of boven de SRD 20,- worden bijgesteld.

Een verhoging van de brandstofprijzen van meer dan 20 procent.

De verdere prijsopdrijvingen van fossiele brandstoffen in Suriname zal absoluut zorgen voor een domino-effect. Levensmiddelen, maar ook belangrijke diensten zullen qua prijs verder naar boven schieten.

BEKIJK OOK: NIEUWE FORMULE OM MAKKELIJK EN SNEL AF TE SLANKEN

Het gevolg is een verdere verarming van het al jaren tot het bot uitgeklede volk.

Het is een verantwoordelijkheid van de overheid om zodanige maatregelen te treffen die ervoor zorgen dat de koopkracht van de gemiddelde burger redelijk stabiel blijft.

OOK INTERESSANT
Update: Man die na zware mishandeling werd overreden in ziekenhuis overleden, drie verdachten aangehouden

Maar veel wijst erop dat dit geen prioriteit geniet bij de regering.

Onredelijke overheidsbesluiten worden van de ene op de andere dag doorgevoerd zonder na te denken over de gruwelijke consequenties voor de mensen met een erg zwakke beurs.

De uitwerking hiervan is bij veel slachtoffers al bekend: een verdere verslechtering van de leefkwaliteit in Suriname.

Grotere armoede, slapeloze nachten, geldzorgen, geen of weinig toekomstperspectieven, stress, fysieke en mentale ziekten zoals depressiviteit met als uitvloeisel een vroegtijdige dood.

Mevrouw S. Cruden

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]