fbpx

Benzineprijs in Suriname omhoog en aantal passagiers in bussen neemt niet toe

GFC LIFESTYLEREDACTIE- De benzineprijzen in Suriname zijn de afgelopen periode fors naar boven bijgesteld. Volgens de verantwoordelijke ministers zal het tarief deze maand weer duurder worden.

Maar heeft het feit dat er steeds meer moet worden betaald voor een volle tank enige invloed op het aantal auto’s op de wegen in Paramaribo?

Kiezen personen met een smalle beurs vaker voor goedkopere opties, bijvoorbeeld het openbaar vervoer, de fiets of bromfiets?

GFC Lifestyle in Den Haag vroeg aan de Surinaamse criticus en auteur R. Pinas wat zijn visie is.

Volgens hem zijn er geen officiële cijfers bekend, maar aan het straatbeeld is er naar zijn zeggen weinig veranderd. Integendeel lijken de files in de binnenstad van de Surinaamse hoofdstad alleen maar te zijn toegenomen, beweert hij.

BEKIJK OOK
Nationale Commissie Decent Work geïnstalleerd voor vlotte uitvoering derde DWCP

“Ik kan u verzekeren dat men nog net zo veel autorijdt als in de periode toen benzine veel goedkoper was. Een hogere brandstofprijs weerhoudt onze mensen niet ervan om de auto minder vaak of helemaal niet te gebruiken”.

“En ook zie ik geen toename in het aantal buspassagiers of fietsers. U kunt er vanuit gaan dat men onverminderd zal blijven rijden met de auto, hoe duur de benzine ook wordt”, aldus de kritische Surinamer.