fbpx

Benz Abas beëdigd tot ambassadeur van Suriname voor Indonesië

Benz Abas is woensdag door president Desiré Bouterse beëdigd tot Buitengewoon en Gevolmachtigd ambassadeur van de Republiek Suriname voor Indonesië. Voor het staatshoofd is het een genoegen om conform de Wet op Buitenlandse Dienst één van de participanten die de eerste opleiding van het Suriname Diplomaten Instituut (SDI) met succes heeft afgerond, te mogen beëdigen.

De voornaamste taak die de ambassadeur heeft meegekregen van de president is het behartigen van nationale belangen, in het kader van de goede betrekkingen die reeds jarenlang bestaan tussen Suriname en Indonesië.

De verdere versteviging en uitdieping van de relatie tussen beide landen, waarbij op basis van wederzijds voordeel de ontwikkeling van onze landen en volkeren wordt bevorderd, behoort ook tot de taken die de diplomaat mee heeft gekregen van het staatshoofd.

Suriname onderhoud vanaf 1890 historische banden en vanaf 24 januari 1976 diplomatieke betrekkingen met Indonesië. Eveneens is Indonesië ‘s werelds grootste eilandstaat en heeft de grootste economie in Zuidoost-Azië. Het land is lid van de G-20 en is geclassificeerd als een nieuwe geïndustrialiseerd land.

OOK INTERESSANT
Eerste Nationale Commissie Inclusieve Arbeidsmarkt geinstalleerd

Verder wordt Indonesië gekenmerkt als de derde grootste democratie in de wereld. “U zult dus naast het behartigen van de belangen van de Republiek Suriname en haar burgers in het buitenland, ook activiteiten coördineren om buitenlandse investeringen te stimuleren, die kunnen bijdragen aan het realiseren van de nationale ontwikkelingsdoelen alsmede het bevorderen van de bijdrage van de Surinamers in de diaspora aan de nationale ontwikkeling en het bevorderen van de toeristenstroom vanuit uw land van accreditatie naar Suriname”, geeft het staatshoofd aan.

Tot slot wenste de president de ambassadeur succes toe bij het uitoefenen van deze nobele functie en sprak de hoop uit dat de diplomaat Suriname op een waardige wijze zal vertegenwoordigen in Indonesië.(GFC)