fbpx

Bendelid verwondde discopubliek met bijtend zuur

Het ex-vriendje van een Brits model, presentatrice en reality tv-ster Ferne McCann, werd maandag schuldig bevonden aan een van de ergste aanvallen met bijtend zuur.

Arthur Collins (25) zegt dat hij in april in de Londense nachtclub Mangle het nieuws vierde van de zwangerschap van  zijn toenmalige vriendin McCann.

Op beelden van beveiligingscamera’s is te zien hoe hij het zuur gooit over de dansende menigte. Er ontstond onmiddellijk grote paniek toen mensen merkten dat hun huid wegbrandde.

 

22 personen meldden dat zij verwondingen hadden opgelopen, drie slachtoffers waren tijdelijk blind en één van hen ziet nog steeds slecht.

OOK INTERESSANT
Veiligheidsadviseur Tjin Liep Shie garandeert veiligheid gedurende ‘Alles Plat-demonstratie’ vandaag

Collins beweert dat hij zich niet realiseerde dat de vloeistof zuur was: die zou hij hebben afgepakt van twee mannen die hij had horen zeggen dat zij het in het drankje van een vrouw zouden doen.

De Engelse krant The Mirror schrijft dat de zuuraanval een uit de hand gelopen ruzie tussen drugsbendes was. Collins zou het zuur gegooid hebben naar een groep rivalen die hem eerder ook hadden gepakt.