fbpx
Babyhandelaren opgepakt, vrouwen werden gedwongen hun baby’s af te staan

GFC NIEUWS-  Een criminele organisatie dwong vrouwen om hun baby’s af te staan, zodat ze voor meer dan US $ 1.000 per kind konden worden verkocht.

In een zuidelijke stad van Peru, Arequipa, werden dinsdagochtend in dat kader 14 mensen, waaronder een gynaecoloog en een kinderarts, gearresteerd.

De criminele organisatie overtuigden vrouwen die het financieel slecht hebben om hun baby’s af te staan ​​om ze te verkopen, ‘omdat ze toch niet voor de kindjes zouden kunnen zorgen’. De bende had banden met klinieken die hen de gegevens verstrekten van vrouwen die kwetsbaar leken te zijn.

Onder de arrestanten bevond zich ook Raúl Becerra Velarde, de ex-generaal van de nationale politie van Peru. Bij de operatie waren 500 politieagenten betrokken, melden Peruviaanse media.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.