Bende die vaccinatiekaarten vervalst zal worden opgerold

GFC NIEUWSREDACTIE- De bende die vaccinatiekaarten in Suriname vervalst, zal worden opgerold, belooft de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin.

Uit een verklaring van een aangehouden verpleegkundige is naar voren gekomen dat ongeveer 14 personen zouden hebben betaald voor een valse vaccinatiekaart.

De verpleegkundige en zijn twee kompanen zijn gearresteerd voor valsheid in geschrifte in verband met het onrechtmatig verstrekken van vaccinatiekaarten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Intelligentie gaat achteruit na Covid-19, blijkt uit Britse studie

De injecterende man gooide het vaccin in een ton en gaf de mensen een prikje met lucht. Nadat hij de mensen een prikje had gegeven, gingen zij voor de observatie en het ontvangen van hun vaccinatiekaart alsof er niets aan de hand was.

Een bedrag van 40 euro moest worden betaald om in aanmerking te komen voor de vaccinatiekaart zonder het vaccin te krijgen.

De telling vond normaal plaats van het aantal gevaccineerde personen waar hij werkte, waarbij hij deed alsof eenieder het vaccin had gekregen.

Ramadhin betreurt het dat zorgverleners die een eed hebben afgelegd zich ervoor lenen om valse vaccinatiekaarten te verstrekken.

Het ergste vindt Ramadhin dat er in sommige landen een tekort is aan vaccins, terwijl men die hier weggooit.

“De justitie is belast met het onderzoek. Het netwerk dat zich hiervoor heeft geleend, zal worden opgerold”, zegt Ramadhin.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Overige berichten