fbpx

Benadeelde en arbeiders aangehouden door politie Nickerie voor mishandeling dief

GFC NIEUWS- De 49-jarige Maikel S. is op 15 oktober voor diefstal aangehouden.
De verdachte heeft in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 oktober diverse goederen, waaronder twee mobiele toestellen, een ventilator en een paar gympies weggenomen uit de woning van de 51-jarige benadeelde H. K.
H.K. deed naar aanleiding van de camerabeelden die hij achteraf had bekeken en de verdachte Maikel S. positief herkende dezelfde dag aangifte tegen Maikel S. De aangever wachtte niet op de politie om de zaak grondig te onderzoeken en nam samen met vier arbeiders het recht in eigen handen.
Toen het vijftal op donderdagmiddag 15 oktober de verdachte over straat zagen, werd Maikel S. klemgereden en overmeesterd. De mannen brachten hem slagen toe op het lichaam, terwijl hij op de grond werd vastgehouden.
Onder dwang moest de verdachte de vijf mannen naar zijn woning brengen om de gestolen goederen op te halen. Eén van de mobiele telefoontoestellen is echter niet achterhaald.
Van de mishandeling van Maikel S. werden er opnames gemaakt die op social media zijn gedeeld. Hierna werd Maikel aan de politie overgedragen en in verzekering gesteld.
Uit het vervolg politioneel onderzoek dat wordt voortgezet door rechercheurs van Regio West is de 51-jarige benadeelde Haidaranie K. en de vier arbeiders Krishna A.(22), Christo P.(21), Salarbux S.(36) en Vincent A.(24) op 20 oktober voor openlijke geweldpleging, bedreiging en opzettelijke vrijheidsberoving aangehouden en voorgeleid. Het vijftal is eveneens in verzekering gesteld.
De politie doet een dringend beroep op de samenleving om het recht niet in eigen handen te nemen, maar de bevoegde instanties in te schakelen en het onderzoek af te wachten.

BEKIJK OOK
Public health emergency in Suriname: Ramadhin roept ouders op tot alertheid bij koorts, braken en diarree