fbpx

Ben jij of is je kind erg agressief, depressief, angstig of impulsief? Ga na of er te weinig vette vis wordt gegeten

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Het wordt steeds vaker gesuggereerd door internationale topexperts op het gebied van voeding en gezondheid.

Ook diverse gerandomiseerde onderzoekingen tonen dat aan.

Er blijkt een sterke correlatie te bestaan tussen afwijkend gedrag van volwassenen en kinderen en een tekort aan Omega- 3 vetzuren in het bloed.

Omega-3 vetzuren zijn zeer belangrijk voor een gezonde hersenfunctie maar ook verschillende andere lichaamsprocessen.

Deze supergezonde en essentiële zuren worden het beste verkregen uit bepaalde voedingsmiddelen, zoals vette vis, onder meer makreel, zalm, sardien en haring.

Maar ook walnoten bevatten veel van deze vetzuren.

De Europese topexpert op het gebied van verjonging, afslanken en gezondheid Jonathan Clarke, vertelt aan GFC Nieuws dat kinderen en volwassenen met te weinig Omega -3 in hun lichaam een groter risico lopen op agressief gedrag, diverse angsten, depressiviteit, ongevoeligheid en impulsiviteit.

jonathan Clarke boot3 | GFC Nieuws

Jonathan Clarke

De researcher laat verder aan GFC weten dat er momenteel zelfs een uitgebreid onderzoek in Australië wordt uitgevoerd onder een groot aantal gevangenen dat zich agressief en gewelddadig opstelt.

Onderzoekers willen nagaan hoe groot de gedragsverschillen zijn tussen veroordeelden die voldoende Omega- 3 in hun bloed hebben en soortgenoten die een tekort hebben.

Een eerder onderzoek onder bajesklanten wees al uit dat diegenen met lage Omega spiegels agressiever zijn en bovendien vaker afwijkend gedrag vertonen.

Jonathan Clarke die ook de topadviseur is van Constantin, wijst er op dat voldoende Omega – 3 in het bloed nog tal van gezondheidsvoordelen met zich kunnen meebrengen.

Ook de Amerikaanse professor Bill Harris die al langer dan veertig jaar onderzoek doet naar verschillende vetzuren, met name Omega -3, is die mening toegedaan.

Volgens hem hebben personen met ruim voldoende van deze vetzuren in hun lichaam, ruim 35 procent minder kans om vroegtijdig te sterven.

Jonathan Clarke adviseert om Omega – 3- vetzuren vooral te halen uit sardientjes en wilde zalm.