fbpx
Bemiddeling president Bouterse in vraagstukken binnenland vruchtbaar

President Desiré Bouterse heeft positief bemiddeld in geschillen over de houtsector in het binnenland.

Het is het staatshoofd gelukt om verschillende partijen met ministers op één lijn te krijgen. Dit gebeurde tijdens een meeting onder leiding van Bouterse op het presidentieel Paleis. Aan deze sessie hebben deelgenomen dignitarissen oftewel het traditioneel gezag van de Matuariërs en de Kwinti’s.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling zegt dat de rode draad van deze ontmoeting is geweest, de problemen in de houtsector in de desbetreffende gebieden.

In deze meeting waren ook aanwezig minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke ordening en Grond,- en Bosbeheer (RGB), de directeur van het departement RGB, Leandra Woei en die van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), Jerry Akum. “Wij zijn tot oplossingsmodellen gekomen, die nu technisch zullen worden uitgewerkt door onze werkarmen.” Afgesproken is dat er binnen een week rapportage wordt gedaan.

Een model is besproken om een gelegenheid voor jongeren (Matuariërs) van Pusugrunu te creëren om te werken in de sector.

Ook is op tafel gelegd het voorstel, waarbij bedrijven nabij nieuw Jacob Kondre zich terug zullen trekken tot een bepaalde straal achter het dorp.

Bij de Kwinti’s, dorpsbewoners van Witagron, heeft de gemeenschap uitbreiding gevraagd van het gemeenschapsbos. “We kunnen zeker stellen dat dit gesprek in voordeel is van alle partijen.” Dit zegt hij doelend op de gemeenschappen ter plaatse, de jongeren en de bedrijven die in de gebieden opereren.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.