fbpx
Belgisch staalbedrijf betaalt werknemers per ongeluk 30.000 euro te veel

Het Belgische staalbedrijf Thy-Marcinelle uit Charleroi heeft door een boekhoudkundige fout bijna 30.000 euro extra overgemaakt naar ongeveer 230 werknemers die gemiddeld zo’n 1.600 euro netto per maand verdienen.

Toen de blunder was opgemerkt, kregen enkele werknemers meteen een e-mail met het vriendelijke maar dringende verzoek de “eindejaarsuitkering” terug te storten.

De aanmaning bereikte anderen pas maandag. Volgens de Franstalige kranten van de SudPresse en de Waalse zender RTBF zou het in totaal om een bedrag van 7 miljoen euro gaan.

Het terugvorderen van het geld zal niet in alle gevallen makkelijk worden. Volgens regionale media die zich baseren op verhalen van werknemers, hebben sommige begunstigden een deel van het geld al uitgegeven. Bij anderen gold een automatisch loonbeslag wegens uitstaande schulden.

Meer bizar nieuws

Make-upartiest maakt meest bizarre creaties

GFC NIEUWS- De 19-jarige Amerikaanse jongen achter het Instagramaccount Cupidsvault begon ooit met het jatten van lipsticks van zijn zus, maar heeft inmiddels een succesvol…

Pasgeboren tweeling heten Covid en Corona

GFC NIEUWS- Een koppel in de Indiase staat Chhattisgarh hebben hun pasgeboren tweeling Corona en Covid genoemd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem…