fbpx
Belastingsdienst past zich aan tijdens COVID-situatie

GFC NIEUWS- Ook de Belastingdienst past zich aan tijdens de situatie zoals die zich voordoet vanwege de COVID-19-pandemie.

Directeur Armand Zunder zegt dat wanneer de volksgezondheid in gedrang is en er sprake is van een pandemie, ook de belastingen minder scherp zullen moeten reageren naar de rechtspersonen en natuurlijke personen.

De belastingen, die fundamenteel zijn voor de economische ontwikkeling, worden voldaan door de natuurlijke personen en de rechtspersonen en zijn een belangrijk onderdeel van middelen die nodig zijn om de overheidsuitgaven te financieren.

Zunder zegt dat de Belastingdienst in ieder geval het besluit heeft genomen om heel flexibel te zijn met betrekking tot het faciliteren van degenen die gebruik wensen te maken van haar diensten. Voor vrijdag 5 juni was de Belastingdienst met al haar kantoren gesloten, met uitzondering van de douane.

Belastingdeskundige Ramautar legt uit dat het inklaren van noodzakelijke goederen een van de kerntaken is van de douane. “We kunnen niet zonder meer de dienstverlening stopzetten,” aldus Ramautar. Hij doet een oproep aan het publiek om, indien zij dringende zaken moeten afhandelen bij deze diensten, die via email af te handelen.

Voor de Directe Belastingen is dat: [email protected] en Indirecte Belastingen: [email protected]

De belastingdeskundige roept het publiek ook op om de laatste belastingmaatregelen via de website van de Belastingdienst te blijven volgen: www.belastingdienst.sr.

Ramautar benadrukt dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën reeds in een vroeg stadium versoepelde belastingmaatregelen heeft aangekondigd. Hij zegt dat klanten die vanwege de situatie hun aangifte niet op tijd kunnen indienen geen boeterente krijgen opgelegd. “Deze maatregelen worden tijdens lockdown verder geprolongeerd,” laat Ramautar weten.

Meer nieuws

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.