fbpx
Bejaarde vrouw radeloos door plotse sluiting postbedrijven: straks ga ik dood

GFC NIEUWS– Een bejaarde vrouw zegt dat ze ernstig gedupeerd is geraakt door de verregaande lockdown in Suriname die noodzakelijk is om verdere verspreiding van het dodelijke Wuhan virus te beperken. Hierdoor kunnen dingend nodige postpakketten uit Nederland niet meer worden opgehaald bij de postbedrijven.

“Ik krijg regelmatig een pakketje van mijn dochter uit Nederland met daarin een speciale combinatie mineralen voor mijn  hartritmestoornissen. Als ik deze niet inneem gaat mijn hart als een bezetene tekeer en slaat dat ook onregelmatig”.

Note redactie: een medewerker van Surpost aan de Vulcanusstraat zegt dat er ontheffing is aangevraagd. Onduidelijk is wanneer er weer postpakketten mogen worden opgehaald door klanten. Surpost Vulcanusstraat is sinds maandag 01 juni abrupt gesloten, aldus een onderdirecteur van het bedrijf.

“Voor deze klachten heeft de homeopaat in het buitenland mij een speciale magnesiumcombinatie (magnesiumcombinatie: l threonate/magnesiumcitraat/magnesiumtauraat) voorgeschreven die mij al jaren goed helpt. En die is hier in Suriname echt niet in de drogist of apotheek te vinden”, weent de bejaarde vrouw die woont in het noorden van Paramaribo.

De gedupeerde vraagt zich af waarom er geen uitzondering wordt gemaakt voor de postbedrijven.

“Het gaat niet om geschenkpakketten met eten. Die mensen kunnen rustig wachten. Maar er zijn personen die belangrijke post moeten ophalen en beslist niet kunnen wachten”.

“Ik vraag daarom aan het Covid- 19 team om diegenen die wachten op dringende spullen snel de gelegenheid te geven hun dozen op te halen. Desnoods dat men met de postbedrijven afspreekt dat er om het half uur 1 persoon wordt geholpen”, stelt ze voor.

“Straks ga ik nog dood. Niet door Covid-19 maar door de maatregelen”, zegt ze op bange toon.

 

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…