fbpx
Beheersorganisaties voorzien van handboek

GFC NIEUWS- Het proces om te komen tot de versterking van de diverse organisaties die het beheer over de door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken aangelegde multipurpose kunstgrasvelden uitoefenen is in volle gang.

Ter continuering hiervan is wederom door het Directoraat Sportzaken op zaterdag 29 februari j.l. in de hal van het Surinaams Olympisch Comité (SOC) een workshop georganiseerd.

Volgens Directeur Sportzaken, Mitchell Kisoor, zijn er gedurende de afgelopen jaren tal van kunstgrasvelden aangelegd en ligt het in de bedoeling voor dit dienstjaar minstens nog eens 7 hiervan aan te leggen.

Het ministerie is bij aanvang van dit traject in 2014 in gebreke gebleven de begeleiding te bieden welke nodig is voor het exploiteren van een kunstgrasveld. Het is daarom van enorm belang dat wij alsnog hierin voorzien om de duurzaamheid van deze sportfaciliteiten te garanderen.

Samen met deskundigen van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) heeft het ministerie gemeend tal van workshops te organiseren, waarvan de eerste twee in 2019 hebben plaatsgevonden.

Als voortvloeisel uit deze workshops is een handboek ten behoeve van beheersorganisaties van sportaccommodaties, in het bijzonder voor kunstgrasvelden, samengesteld waarin handvatten worden aangereikt om de uitdagingen gepaard gaande met het beheer en de exploitatie aan te kunnen.

Verder wordt in dit handboek de nodige begeleiding geboden welke dient zorg te dragen dat de accommodatie financieel gezond blijft om zodoende middels eigen middelen in zijn onderhoud te voorzien.

Ter afsluiting van deze derde workshop hebben 18 beherende organisaties uit de verschillende districten dit handboek in ontvangst mogen nemen. Hierna is het ministerie ertoe overgegaan beheersovereenkomsten met enkele van deze organisatie te ondertekenen, waarin de verplichtingen van partijen zijn vastgelegd en welke tevens de instandhouding van de kunstgrasvelden dient te garanderen.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…