Been vrouw (27) geamputeerd nadat ze struikelde tijdens een nachtje stappen

GFC NIEUWS- Lizzie Hindle-Newman was aan het drinken met vrienden tijdens een avondje stappen afgelopen november toen ze struikelde en haar rechtervoet vast kwam te zitten in een roosterafdekking met als gevolg het uit zijn verband rukken van haar knie.

Door het ongeluk werd bloed naar een belangrijke slagader afgesneden. Ze moest met spoed worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

De 27-jarige onderging een 16-uur-durende operatie om een ader van haar linkerdij te verplaatsen naar haar rechterbeen en lag zes dagen op de intensive care in Manchester Royal Infirmary.

Ondanks pogingen van artsen tijdens negen operaties en huidtransplantaties begon Lizzie’s voet eerder deze maand gangreen (een infectie waarbij gezond weefsel aangetast wordt) te ontwikkelen. De artsen waren genoodzaakt om haar rechterbeen tot boven haar knie te amputeren.

Lizzie moest haar werk als chef opgeven. Zij en partner Michelle, 36, hebben hun huis moeten verkopen en wonen nu in een flat boven een kroeg waar ze nu werken.

Lizzie, uit Wythenshawe, Manchester, zegt: “het is heel zwaar hoe mijn leven in een oogwenk veranderde.”

Lizzy zegt dat ze heel veel pijn had na de amputatie. “Ik voelde mij totaal verslagen in het ziekenhuis toen ik ontdekte dat mijn been kleiner en kleiner werd.”

“Ik hoop alleen maar dat ik eens weer naar het strand kan met mijn familie.”

Overige berichten