fbpx

Beëindiging ambtstermijn ambassadeur India

In verband met de beëindiging van de ambtstermijn van Satendar Kumar, ambassadeur van India, is er woensdag een afscheidsdiner georganiseerd. De minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Polack-Beighle, heeft in niet mis te verstane woorden aangegeven dat de bilaterale relatie tussen Suriname en India zich erg positief heeft ontwikkeld hetgeen geresulteerd heeft in zichtbare resultaten.

Eén daarvan is de recente komst van de Indiase president, Ram Nath Kovind, dat gezien mag worden als een mijlpaal in de langdurige relatie. Tussen Suriname en India bestaat reeds op verschillende gebieden een samenwerking met name op het gebied van energie, landbouw, cultuur, gezondheid en handel.

BEKIJK OOK
SAO start weer met opleiding assistent verpleeghulp

Binnen het kader van vriendschap kunnen worden gememoreerd de verschillende schenkingen van de Indiase overheid aan het bureau van de First Lady en de Indian Technical and Economic Cooperation (ITEC) beurzen, ten behoeve van de Surinaamse gemeenschap.

De ondersteuning van Suriname aan India’s kandidatuur inzake de International Tribunal for Law of the Sea (ITLOS), UNESCO en de International Court of Justice (ICJ) mogen ook worden gezien als hoogte punten binnen de vriendschapsrelatie tussen beide landen.(GFC)